Skip to content

Beyazmobilya | Gündem ve Bilgi

Beyazmobilya: haberler, gündem ve farklı konulardan içerikler

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Haber
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Reklam
  • Home
  • Haber
  • Yeni Parti vekili Karabat aidat paralarının kalan vekillere de dağıtıldığını savundu

Yeni Parti vekili Karabat aidat paralarının kalan vekillere de dağıtıldığını savundu

25 Ekim 2026

Yeni Parti İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP ile Yeni Parti arasındaki “milletvekillerinden alınan aidat paralarının ödenmesine” ilişkin tartışmaya dair, “‘Oradan aldılar, oraya verdiler’ mantığı doğru değildir. Paralar dağıtılmıştır, sadece Yeni Parti’ye geçen milletvekillerine değil, orada kalan milletvekillerine de dağıtılmıştır.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Yeni Parti Antalya Milletvekili Cavit Arı, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis’te parlamento muhabirleriyle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Özgür Karabat, muhalefet milletvekillerinden genellikle “açık bularak eleştiri yapmasının beklendiğini” söyleyerek, “Evet, zaten bunu yapıyoruz ama bu süreçte Yeni Parti olarak yaptığımız en önemli şey bence bir yasa teklifiyle toplumun gündemine gelmek. Dolayısıyla eleştirmekten, olup biten kötü şeyi ifşa etmekten çok daha kıymetli ve önemli bir iş yaptığımızı söylemek isterim.” diye konuştu.

Tahsin Ocaklı, iktidarın tercihini halktan yana değil, sermayeden yana kullandığını ileri sürerek, “Sabır ve çağrıyla seçim sandığının gelmesini bekliyoruz. Bu geldiğinde Türkiye’de asıl o zaman değişim başlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Mekke Ortak Savunma Anlaşması’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ocaklı, “Türkiye’nin savaşa girebilmesine olanak sağlayacağını” iddia ettiği anlaşmaya karşı çıkacaklarını bildirdi.

Bakırlıoğlu, 2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne yönelik tartışmaların, sermaye piyasalarındaki manipülatif işlemlere yönelik soruşturmaların gölgesinde kaldığını söyledi.

Sermaye piyasalarındaki manipülatif işlemlerin maliyetinin 90 milyar dolar ila 110 milyar dolar arasında olduğunun tahmin edildiğini ileri süren Bakırlıoğlu, bütçe teklifine ilişkin de “2027 yılı bütçesi ne yazık ki normal şartlar altında yaşıyormuşuz gibi yapılmış. Önümüzdeki süreçte, 2027 sonunda bunun bedelini ödeyeceğimizi, dün önümüze konulan hedeflerin hiçbirinin tutmayacağını öngörmekteyim.” sözlerini sarf etti.

Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun Teklifi’ne dün AK Parti milletvekillerince verilen önergeye tepki gösteren Bakırlıoğlu, “Dün gece bir önergeyle alacaklı durumda olan bu insanları da hissedar haline getirdiler ve kanuna rağmen bunu yaptılar.” görüşlerini savundu.

Ümit Özlale, geçen yılki bütçe görüşmeleri sırasında sermaye piyasalarındaki manipülatif işlemlere ilişkin uyarılarını Meclis tutanaklarına geçecek şekilde dile getirdiklerini söyleyerek, gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürdü. Sermaye piyasalarındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin kanun teklifi verdiklerini anlatan Özlale, “Buradan gururla ve rahatlıkla söyleyebilirim ki Yeni Parti bu kadrosuyla, verdiği kanun teklifiye, her gün yaptığımız önerilerle bu ülkenin problemlerini çözmeye çoktan hazır.” diye konuştu.

“Millet adına soru sorarız”

Yeni Partili Karabat, bir gazetecinin sorusu üzerine, “Alacaklı olan insanlara demişlerdir ki ‘değeri düşmüş fonlar ve hisseler var, bunların paydaşısın’. Yani alacağı olan insanlara ‘batan şirketin ortağısın’ diyorlar.” ifadesini kullandı.

CHP ile Yeni Parti arasındaki “milletvekillerinden alınan aidat paralarının ödenmesine” ilişkin tartışmaya dair soru üzerine Karabat, siyasi partinin tüzel kişiliğinin hesapları ile Meclis gruplarının hesaplarının ayrı olduğunu söyledi.

Söz konusu paranın 140’a yakın milletvekili tarafından ödendiğini anlatan Karabat, paranın iade edilmesiyle ilgili süreci paylaştı. Karabat, “‘Oradan aldılar, oraya verdiler’ mantığı doğru değildir. Paralar dağıtılmıştır, sadece Yeni Parti’ye geçen milletvekillerine değil, orada kalan milletvekillerine de dağıtılmıştır.” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile ilgili soru önergesi verdiklerini belirten Özlale, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kendisini dava ettiğini anımsatarak, “Biz milletvekiliyiz, milletin bize verdiği bir yetki var. Biz, millet adına soru sorarız. Soru sormazsak insanlar gelsinler bizim yakamıza yapışsınlar. Ben elde ettiğim sınırlı bilgiyle, elde ettiğim ipuçlarıyla soru soruyorum.” ifadesini kullandı.

Kendisinin soru sorduğunu, iftira atmak gibi bir durumun olmadığını ve devamlı bir özür veya istifa beklendiğini söyleyen Özlale, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın 7 dakikalık mağduriyeti milyonlarca insanın mağduriyetinin önüne geçti. Kusura bakmayın ama buna bizim rıza göstermememiz gerekiyor.” sözlerini sarf etti.

Post navigation

Previous Malatya’da depremde yıkılan apartman davasında 4 sanığa hapis cezası
Next CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Gülsever, kömürlükte yaşayan Tilki’yi ziyaret etti

Related Stories

Hürmüz Boğazı’nda kriz büyüyor: Petrole ‘İran ve Libya’ darbesi

Hürmüz Boğazı’nda kriz büyüyor: Petrole ‘İran ve Libya’ darbesi

25 Ekim 2026
Eceabat’ın Küçükanafarta heyeti, Snettisham’da 41 asker için törende çelenk bıraktı

Eceabat’ın Küçükanafarta heyeti, Snettisham’da 41 asker için törende çelenk bıraktı

25 Ekim 2026
Samsun Havza’da engelli bireyler için kahvaltı düzenlendi, sosyal katılım amaçlandı

Samsun Havza’da engelli bireyler için kahvaltı düzenlendi, sosyal katılım amaçlandı

25 Ekim 2026

Kategoriler

  • Eğitim (493)
  • Ekonomi (120)
  • Haber (260)
  • Sağlık (64)
  • Tanıtım (7)
  • Teknoloji (16)

Son Yazılar

  • Hürmüz Boğazı’nda kriz büyüyor: Petrole ‘İran ve Libya’ darbesi
  • Eceabat’ın Küçükanafarta heyeti, Snettisham’da 41 asker için törende çelenk bıraktı
  • Samsun Havza’da engelli bireyler için kahvaltı düzenlendi, sosyal katılım amaçlandı
  • CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Gülsever, kömürlükte yaşayan Tilki’yi ziyaret etti
  • Yeni Parti vekili Karabat aidat paralarının kalan vekillere de dağıtıldığını savundu
  • Malatya’da depremde yıkılan apartman davasında 4 sanığa hapis cezası
  • İlkay Şencan, Doğu ve Batıyı Dans Pistinde Buluşturuyor
  • OSB sayısı 374’e yükseldi
  • “250 milyon liramı ödemediler” dedi, dehşet saçtı: Kaçan şüpheli yakalandı!
  • Hakkari’de çocuklar İyilik Var etkinliğinde pasta yapıp oyun parkında eğlendi
  • MASİAD’dan hayati iklim ve su raporu: Suyu bol olan değil, suyu iyi yöneten şehirler geleceğin kazananı olacak
  • AKOM tarih verdi: İstanbul’da yağışlı hava geri dönüyor
  • Şile’de sağanak sonrası Koca Deresi taşkını 3 yerleşkeye ulaşımı kesti
  • Kocaeli Gebze’de aksı kırılan otomobili sürücü emniyet şeridine çekip kazayı önledi
  • Erkeklerin sakal bırakmasının nedeni diğer erkekler
  • Ataşehir Belediyesi’nin 12 milyar TL’lik 2027 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi
  • Sivas Ulaş’ta Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu öğrencileri deprem tatbikatına katıldı
  • Fon krizi sonrası para piyasası fonlarında ilk artış
  • Erken Teşhis Neden Önemlidir?
  • Algedik’ten sel felaketine sert tepki: ‘Suçu yağmura atıp betonu aklayamazsınız!’
  • Meteoroloji açıkladı: 15 Ekim 2026 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
  • AFAD: 3 yılda 32 milyon kişiye afet farkındalık eğitimi
  • İstanbul’da 12 ilçede su kesintisi: Sular ne zaman gelecek
  • Yalova’da yarın (15 Ekim) okullar tatil mi? Memura idari izin var mı? Yalova Valiliğinden son dakika açıklama
  • TABA-AmCham Küresel Yatırımın Rotasını Bakü’ye Çeviriyor



Yandex Metrica


You may have missed

Hürmüz Boğazı’nda kriz büyüyor: Petrole ‘İran ve Libya’ darbesi

Hürmüz Boğazı’nda kriz büyüyor: Petrole ‘İran ve Libya’ darbesi

25 Ekim 2026
Eceabat’ın Küçükanafarta heyeti, Snettisham’da 41 asker için törende çelenk bıraktı

Eceabat’ın Küçükanafarta heyeti, Snettisham’da 41 asker için törende çelenk bıraktı

25 Ekim 2026
Samsun Havza’da engelli bireyler için kahvaltı düzenlendi, sosyal katılım amaçlandı

Samsun Havza’da engelli bireyler için kahvaltı düzenlendi, sosyal katılım amaçlandı

25 Ekim 2026
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Gülsever, kömürlükte yaşayan Tilki’yi ziyaret etti

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Gülsever, kömürlükte yaşayan Tilki’yi ziyaret etti

25 Ekim 2026
| DarkNews by AF themes.