Bakan Memişoğlu: ‘Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız’

Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Biz Sağlık Bakanlığıyız, ‘Hastalık Bakanlığı’ Değiliz”

ANKARA – Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sigara kullanımının yaygınlığına ve aşırı kiloların artışına dikkat çekerek “Bu durumlar uzun vadede hastalıklara yol açıyor. Sağlığımızı önemseyelim. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

Türkiye’de çocukluk çağı aşı takviminde yapılan değişiklikle uygulamaya geçirilen altı bileşenli karma aşının ilk dozu, Ankara Çayyolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde Bakan Memişoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Bakan Memişoğlu, yaptığı konuşmada, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı programı kapsamında koruyucu, geliştirici ve üretici sağlık modeliyle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sağlık Hayat Akademisi projesinin amacına değinen Memişoğlu, vatandaşların sağlıklı yaşam merkezlerinde program aracılığıyla sağlık bilinci kazanabileceğini belirtti.

“Aşılar, bulaşıcı hastalıklarla mücadeleyi kolaylaştırıyor”

Memişoğlu, aşıların bulaşıcı hastalıklara karşı etkili bir koruma sağladığını belirterek, “Aşılar sayesinde çocuk felci, difteri gibi hastalıkların görülme sıklığı azaldı. Aşılar, çocuklarımızın sağlıklı kalmasını sağlıyor. Toplumun aşı programlarına uymasını ve sağlık çalışanlarının önerilerini dikkate almasını bekliyoruz. Sağlık her şeydir” şeklinde konuştu.

“Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız”

Memişoğlu, Bakanlık olarak dünya standartlarında tedavi hizmetleri sunduklarını vurgulayarak, “Sağlık hizmetlerinde ilerleme kaydetmiş bir ülkeyiz. Ancak artık hastalıklardan korunmaya odaklanmalıyız. Sigara ve obezite gibi risklerin hastalıklara yol açtığının farkında olmalıyız. Sağlık her şeyden önce gelir. Biz ‘hastalık bakanlığı’ değiliz, Sağlık Bakanlığıyız” dedi.

“Futbol maçlarına sadece erkekler mi geliyor”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Memişoğlu, Sivasspor’un maç öncesinde sergilediği pankartla ilgili tepkilere “Futbol maçları sadece erkekler için mi?”” şeklinde cevap verdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık doğan bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir