Yüzme, koşu ya da bisiklet değil: Uzmanlara göre en iyi egzersiz buymuş

Kalp Sağlığı İçin Dans Etmek Diğer Egzersizlerden Daha Etkili

Son araştırmalara göre dans etmek, koşu, yüzme ve bisiklet gibi geleneksel egzersizlerden daha etkili olabilir. Kardiyovasküler hastalıklar konusunda uzmanlaşmış doktorlar, dansın kalp fonksiyonlarını güçlendirdiğine ve kolesterol dengesini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Doktor Dwayne Schmidt, kalbin düzenli egzersizle diğer kaslar gibi güçlendiğini belirtirken, dansın eğlenceli olması sebebiyle egzersizin devamlılığını sağladığını açıklıyor. Schmidt, “Günde 20-30 dakikalık aerobik egzersiz, kalp sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebilir” diyor.

Yalnızca Yarım Saatlik Dans Yeterli Olabilir

Uzmanlara göre dans, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından önemli faydalar sunmaktadır. Yalnızca yarım saatlik dans, orta tempolu koşudan daha fazla kalori yakabilir ve kolesterol seviyeleri üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle kötü kolesterol olan LDL seviyelerini düşürürken, iyi kolesterol HDL’yi artırabilir.

Verilere göre, haftada en az 150 dakika fiziksel aktivite önerilmektedir, dans ise bu süreyi keyifli bir şekilde geçirmek için etkili bir seçenek olabilir. Ayrıca dans etmek, mutluluk hormonları olan dopamin ve endorfinin salgılanmasını artırarak ruh halini iyileştirebilir. Ayrıca spor salonuna ihtiyaç duymadan hemen her yerde yapılabilecek bir aktivitedir.

Related Posts

Hamilelikte Sigara İçilir Mi?

Hamilelikte sigara içilir mi? Hamilelikte sigara içmenin özellikle doğacak bebekte önemli sağlık sorunları yaratıyor. 

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.

İdrar Kaçırma Neden Olur?

İdrar kaçırma neden olur? Türkiye’de her iki kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma sorununun tedavisi hakkında uzmanlar bilgi verdi. 

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!