Yıllarca süren mide ağrılarıyla mücadele etti! Gerçek öğrenildiğinde çok geç kalınmıştı

Pankreas Kanseri Geç Teşhis Edildi, Hayatını Kaybetti

İngiltere’de mide ağrıları ve sindirim sorunları yaşayan 59 yaşındaki Gary Buesnel, pankreas kanseri teşhisi konulmadan hayatını kaybetti. Defalarca doktora gitmesine rağmen şikayetleri ciddiye alınmadı ve hastalığı ilerledi.

Hatalı Teşhisler Hayatını Kaybettirdi

Gary Buesnel’in yıllar boyunca karın ağrıları, kilo kaybı ve iştahsızlık gibi belirtileri doktorlar tarafından fıtık ve safra kesesi taşı gibi basit rahatsızlıklarla açıklandı. Ancak asıl sorunun pankreas kanseri olduğu ortaya çıktı.

Teşhisin konulması günler aldı ve hastalık ileri evreye geldiğinde artık bir şey yapılamadı. Gary, kısa süre içinde yaşamını yitirdi.

Kızı Leah: “Babamın Durumu Sürekli Göz Ardı Edildi”

Leah Buesnel-Sharpe, babasının semptomlarına gereken önemin verilmediğini belirterek doktorların ihmallerinden şikayet etti. Doktorlar, Gary’nin rahatsızlığını ciddiye almamış ve doğru teşhisi zamanında yapamamıştı.

Bir Yıl Boyunca İyi Değildi Ama…

Pankreas kanseri, erken teşhis edilmediğinde ölümcül olabilen bir hastalıktır. Leah, babasının son bir yılını çeşitli şikayetlerle geçirdiğini ancak doğru teşhisin ancak hastaneye yatırıldıktan sonra konulabildiğini ifade etti.

“Sekiz ila On İki Haftalık Ömrü Kaldığını Söylediler”

Hastalığın ilerlemesiyle beraber Gary’nin yaşamı tamamen değişti. Doktorlar, artık çok fazla yapılacak bir şey olmadığını ve yaşamının çok kısa olduğunu belirtti.

Pandemi Süreci Her Şeyi Daha da Zorlaştırdı

Covid-19 pandemisi, Gary’nin tedavi sürecini daha da zorlaştırdı. Leah, babasının hastaneye gitmesiyle birlikte karantinaya girmesi gerektiğini ve bu durumun tedavi sürecini olumsuz etkilediğini açıkladı.

“Yemek Bile Yemiyordu, Son Günlerinde Yanında Olabildim”

Hayatının son günlerini bakımevinde geçiren Gary, hastalığın etkisiyle ne yemek yiyebiliyor ne de ilaçlarını kullanabiliyordu. Leah, babasına duyduğu özlemi ve hastalık sürecindeki zorlukları dile getirdi.

“Büyük, Nazik Bir Devdi”

Leah, babasının toplumda çok sevilen biri olduğunu ve herkesin ondan olumlu bahsettiğini söyledi. Gary, hayatını kaybettikten sonra büyük bir saygı ve sevgiyle anıldı.

Erken Teşhisin Önemi: “Hissedin, Israrcı Olun”

Pankreas kanseri gibi belirtileri belirsiz olan hastalıklarda erken teşhis can kurtarabilir. Leah, herkesi vücutlarında bir sorun hissettiklerinde doktora başvurmaya ve teşhis için ısrarcı olmaya çağırdı.

Related Posts

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.

İdrar Kaçırma Neden Olur?

İdrar kaçırma neden olur? Türkiye’de her iki kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma sorununun tedavisi hakkında uzmanlar bilgi verdi. 

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.