Ümit Özdağ’dan TBB’ye ziyaret… TBB Başkanı Erinç Sağkan: ‘Türkiye’nin ivedi olarak hukuk devleti çizgisine tekrar oturması gerekiyor’

Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan serbest bırakılan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Lideri Erinç Sağkan’ı, TBB Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Buluşma sonrasında Özdağ ve Sağkan, bir açıklama yaptı.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, cezaevine girdiği andan itibaren Türkiye Barolar Birliği’nin hukuki düzeyde adaletsizliğe karşı, hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını desteklediğini belirterek, “Bu çok kıymetli desteği teşekkür etmek ve bundan sonra Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargının sağlanması için yapılacakları görüşmek amacıyla Sayın Başkan’ı ve heyetini ziyaret ettik. İstişarede bulunduk. Kendi kurullarımızda ve diğer kurullarda bazı kararları ve değerli önerileri değerlendirmek üzere alacağız. Sayın Başkan’a sunmuş oldukları değerli hukuki desteğe tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Adaletsizlik nereden gelirse gelsin, hukukun üstünlüğünü savunuyoruz”

Türkiye Barolar Birliği Lideri Erinç Sağkan da Türkiye Barolar Birliği’nin Türkiye’nin yaşadığı “yargı krizine” duyduğu sorumluluğun farkında olan kurumların başında geldiğini ifade etti.

Sağkan, şunları söyledi:

“Çünkü savunmayı temsil eden Türkiye Barolar Birliği olarak yargının üç temel unsurundan biriyiz. İçinde bulunduğumuz zorlu hukuki kriz sürecinde bizim bir payımız olmasa da, sorumluluğunu hisseden kurumlardan biriyiz. Türkiye’nin derhal hukuk devleti ilkesine geri dönmesi gerekiyor. Bu bağlamda Türkiye Barolar Birliği olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Adaletsizlik nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, hukukun üstünlüğünü savunma çabası içindeyiz. Sayın Genel Başkan’ın durumu üzerinden devam eden büyük haksızlık, tahliye ile sona ermiş olsa da verilen ceza kararının, hukuk sistemi içinde kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmamaktadır. Bu sebeple, yargı sistemimizde temyiz veya istinaf yolu ile mevcut haksızlığın giderileceğine inanıyoruz. Bu çerçevede Türkiye’de hukuk ve hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz.”

Related Posts

CHP Grup Başkanvekili Başarır’dan ‘Kurultay’ tepkisi: Özgür Özel asla kullanışlı bir muhalefet lideri olmadı

CHP Grup Başkanvekili Başarır, 38’inci Olağan Kurultay davasına ilişkin ”CHP’nin sahibi millet, halk. Seçilmiş kurultay delegelerinin seçtiği cesur, genç lider Özgür Özel’i mahkeme kararıyla indirecekmiş. Çok gülüyorum, çok. Onu halk seçti. O halkı arkasına aldı. O asla kullanışlı bir muhalefet lideri olmadı” ifadelerini kullandı.

Resmî Gazete’de bugün (27 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (27 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

TBMM’de ‘yolsuzluk’ tartışması ‘Siyasetiniz kumpas siyasetidir’

TBMM Genel Kurulu’nda, AKP’li ve CHP’li milletvekilleri arasında, ‘yolsuzluk’ tartışması yaşandı.

RTÜK Spotify’ı da boş geçmedi! Milli değerlere aykırı bulundu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, SÖZCÜ TV’nin de içinde bulunduğu haber kanallarına ceza verdi ancak bu defa ceza verilen kurumlar içerisinde müzik dinleme platformu Spotify da var. RTÜK, Spotify’a ‘Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka aykırı olamaz’ hükmü uyarınca %5 idari para cezası verdi.

Yolcu uçağı havadayken arızalandı, acil iniş yapmak zorunda kaldı!

ABD’de Amerikan Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı, motorundan çıkan duman ve alev nedeniyle Las Vegas Havalimanı’na acil iniş yaptı. Olayda yaralanan olmadı.

Haziran ayının son anketinde AKP’ye kötü haber

ORC Araştırma, 26 ilde yaptığı genel seçim anketinin bulgularını kamuoyu ile paylaştı. Ankette CHP’nin birinci parti olduğu görüldü.