Türkiye 50 milyon Avrupalıya ulaşan gıda kampanyasına dahil oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; önceki yıllarda sadece Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere açık olan ve 2025’ten itibaren aday ülkelerin de yer alabildiği iletişim kampanyası ile tüketicilere gıda konusunda bilimsel verilere dayalı güncel bilgiler ışığında yol gösterilerek, bilinçli tercihler yapmalarının sağlanması ve gıda israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

’50 MİLYONDAN FAZLA AVRUPALI BİLİNÇLENDİ’

2024 yılında Avrupa genelindeki hedef kitlenin yüzde 45’inden fazlasına ulaşan kampanya kapsamında, sosyal medya ve diğer iletişim kanalları üzerinden verilen mesajlar yoluyla 50 milyondan fazla Avrupalı tüketicinin gıda güvenilirliği konusunda bilinçlenmesi sağlandı. Söz konusu ankete göre; kampanya aynı zamanda tüketicilerin satın alma tercihinde bulunurken, gıda güvenilirliğini ön planda tutma yönünde davranış değişikliğine gitmelerine de neden oldu. Avrupalı tüketiciler kampanya sayesinde gıda güvenilirliği konusunda daha anlaşılır ve daha net bilgilere sahip olduklarını, olası risklerin önlenmesine yönelik de bilgi düzeylerinin arttığını dile getirdi.

TÜRKİYE KATILIMCI ÜLKE OLARAK YER ALDI

Bu yılki ‘Safe2Eat’ kampanyasında Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Çekya, Estonya, Finlandiya, Hırvatistan, İrlanda, İspanya, İtalya, Karadağ, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Kuzey Makedonya, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Slovakya ve Yunanistan ile birlikte Türkiye de katılımcı ülke olarak yer aldı. Kampanya kapsamında yıl boyu hem AB düzeyinde hem de katılımcı ülke bazında geniş kapsamlı etkinlikler gerçekleştirilecek. Kampanyanın resmi internet sitesi üzerinden verilecek mesajlar ile duyarlılıklarının artırılması planlanan tüketicilerin, hazırlanacak eğitim materyalleri ile de bilgilendirilmeleri hedefleniyor. Sosyal medya kampanyaları ile de ‘#Safe2EatEU’ etiketi kullanılarak tüketiciler arasında etkileşimin artırılması amaçlanıyor.

Related Posts

TÜSİAD yöneticileri mahkemenin ardından ilk kez konuştu: Nasıl daha güçlü Türkiye olunur?

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı bugün gerçekleşti. Açılış konuşmalarını hakkında dava açılan TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptı.

‘Dünya’ Mehmet Şimşek’e güzel: Bu sefer de 2026 büyüme tahminlerini görmedi!

Dünya Bankası Türkiye’nin 2025 büyüme tahminlerini yükseltti ancak 2026 döneminde ters yönlü revizyon yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada yalnızca pozitif verileri paylaştı. 2026’da düşürülen tahminin detaylarına değinilmedi. Peki Bakan Şimşek’in görmediği 2026 verilerinde ne belirtiliyor? İşte ayrıntılar…

ABD-Çin görüşmeleri piyasaları harekete geçirdi: Gözler enflasyon verisinde

Küresel piyasalarda risk iştahı, ABD ile Çin arasında ticaret görüşmelerinden gelen olumlu sinyallerle artışa geçti. Ancak yatırımcıların gözü bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisinde. Kritik veriler öncesi tahvil alımları hızlanırken, emtia ve hisse senetleri yön arayışını sürdürüyor.

Rusya’da bütçe, düşen petrol fiyatlarıyla 3,4 trilyon ruble açık verdi

Rusya’nın bütçesinin, düşen petrol fiyatlarıyla yılın ilk 5 ayında 3,4 trilyon (yaklaşık 43,2 milyar dolar) ruble açık verdiği bildirildi.

Serbest piyasada dolar ve euro ne kadar oldu? İşte güncel kur fiyatları! (10 Haziran 2025)

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda işlem gören 10 Şubat 2027 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinin basit getirisi yüzde 38,97, bileşik getirisi de yüzde 42,77 seviyesinde gerçekleşti. Uluslararası piyasalarda saat …

Trump Musk’a karşı

Haberi geldiğinde şaşırdığımı söyleyemem. Tahmin etmiştim. Bir iki yerde dile getirdiğimi; hattâ yazmış olduğumu hatırlıyorum. İki megaloman şahsiyetin aynı ipte uzun zaman yürüyemeyeceğini tahmin etmek çok da zor olmasa gerekir. Musk ve Trump ,iki yol arkadaşı birbirine düştü ve koptu. Tekrar biraraya gelirler mi; olmayacak bir şey değil, ama hayli zor. Öyle olsa da,bunun artık eski can ciğer kuzu sarması bir yakınlık olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bu kopuşun ehemmiyeti, iktidâr ilişkilerinin