Trump, Ukrayna’da barış için yol haritasını belirledi

Trump, Ukrayna’da Savaşı Sonlandırma Müzakereleri Hakkında Konuştu

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna’daki savaşı bitirmek için yapılan görüşmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Trump, bu görüşmelerle ilgili Rusya’nın tavırlarının belirleyici olacağını vurguladı.

Trump, “İki hafta içinde Putin’in niyetini anlayacağız. Eğer yanıltılmışsak farklı bir yaklaşım benimseyeceğiz. Bay Whitkoff şu anda konunun üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre bir uzlaşmaya varılabilir ancak henüz herhangi bir anlaşma imzalanmadı” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Putin’in Ukrayna şehirlerine yönelik saldırılarına da değinen Trump, “Barışçıl insanlara yapılan saldırılar beni derinden etkiledi. Geçtiğimiz günlerde yaşananlar son derece üzücüydü ve hayatlarını kaybedenler oldu. Bu durumdan dolayı son derece üzgünüm” şeklinde duygularını dile getirdi.

Trump, Putin’in tavrını “ateşle oynamak” olarak nitelendirirken, Zelenskiy ve Putin ile bir araya gelmeye hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca Trump, Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaktan vazgeçmesinin sebebini, “Bir anlaşmaya çok yaklaştığımı hissediyorum ve bunu riske atmak istemiyorum” diyerek açıkladı.

Related Posts

Ambulansa yol vermedi, 3 bin 160 lira ceza yedi

Konya’da hasta ihbarına giden ambulansa yol vermeyen aracın sürücüsüne 3 bin 160 lira ceza uygulandı. Ceza, Karayolları Trafik Kanunu’nun “geçiş üstünlüğüne sahip araca yol vermemek” ve “aksine bir işaret bulunmadıkça en sol şeridi sürekli işgal etmek” maddeleri uyarınca uygulandı.

‘Buna izin vermeyeceğiz’

CHP Samsun Örgütü Çarşamba’dan sonra ikinci mitingini Havza ilçesinde yapıldı.

Ank-Ar Araştırma’dan dikkat çeken anket: Erdoğan hiçbir yaş grubunda yüzde 50’yi geçemedi!

Ank-Ar Araştırma’nın seçim anketine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair sorulan soruya 18-34 yaş arasındaki seçmenlerin yüzde 62,5’i Ekrem İmamoğlu, yüzde 26,2’si Recep Tayyip Erdoğan dedi.

İsrail’in planı ortaya çıktı: Şara’yı sıtmaya razı edecek

İsrail basını, İsrail ve Suriye’ye ilişkin flaş bir iddiada bulundu. İsrail merkezli i24 kanalı, Suriye ve İsrail’in “2025 yılı bitmeden” bir barış anlaşması imzalayacağını ifade etti. i24’ün “konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa” dayandırdığı …

İstifa eden iki milletvekili CHP’ye mi geçiyor?

DEVA Partisi kurucularından İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar’ın istifası Ankara kulislerini hareketlendirdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’ye katılmasının ardından istifa eden iki DEVA Partili vekilin de CHP’ye geçeceği öne sürüldü.

Sakarya’da kafede korkutan yangın

Sakarya’da bir kafede çıkan yangın paniğe neden oldu.