Tayvan’da tayfun alarmı: 3 bin 400’den fazla kişi tahliye edildi

Tayvan’da Danas Tayfunu Karaya Ulaştı

Tayvan’ın güneyinde karaya ulaşan Danas Tayfunu, tropikal bir fırtınaya dönüştü ve büyük bir yıkıma neden oldu. Pazar günü batı kıyısına 144 kilometre hızla ulaşan tayfun, 60 santimetreden fazla yağış bırakarak heyelanlara ve su baskınlarına sebep oldu. Şiddetli fırtına ve yağışlar, 580 binden fazla hanede elektrik kesintilerine neden olurken, güney ve orta kesimlerde okullar tatil edildi.

Tayvan Acil Durum Operasyon Merkezi’nden (CEOC) yapılan açıklamaya göre, elektrik kesintisi nedeniyle solunum cihazı kullanmak zorunda olan bir hasta ve devrilen bir ağacın çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Tayfunun neden olduğu olumsuz hava koşulları sonucunda 334 kişi yaralandı. Güneydeki liman kenti Kaohsiung çevresindeki dağlık bölgelerden 3 bin 400’den fazla kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Tayfun, Tayvan’a bağlı Penghu, Matsu ve Green adalarında feribot ve uçak seferlerinin iptal edilmesine yol açarken, binlerce turist mahsur kaldı. Yetkililer, tayfunun etkilerini azaltmak için çalışmaların sürdüğünü ve bölgede tahliye ve kurtarma operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

Related Posts

Özgür Özel elindeki anketi açıkladı: ‘O gece siyaseti bırakırım’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekonomim’den Vahap Munyar’a ekonomi ve siyaset gündemi ile ilgili konuştu. Özel, basın mensupları ile geçmişteki hatalar üzerine sohbetler gerçekleştirdiklerini aktardı. Özel, konuşmasında CHP Genel Başkanı …

Türkiye Petrolleri’nin Kato Dağı’nda petrol arama çalışması devam ediyor

Van’ın Çatak ilçesinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından başlatılan petrol arama çalışması sürüyor.

DEM Parti’den yangınlar için olağanüstü toplantı çağrısı

DEM Parti, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon’un olağanüstü toplanması için Meclis’e başvuru yaptı.

İstanbul’da evlat dehşeti: Tartıştığı ailesini katletti

İstanbul Sancaktepe’de 28 yaşındaki bir kişi, tartıştığı anne ve babasını bıçaklayarak öldürdü.

Bursa İl Müftülüğü yangınlara çareyi böyle buldu!

Bursa’da günlerdir süren orman yangınları henüz kontrol altına alınamazken, kentte artan kuraklık nedeniyle Bursa Müftülüğü, yağmur duası için halkı camilere davet etti.

Özel’den Hakan Fidan’a sert çıkış: ‘Pabucumun atanmışı’

CHP lideri Özgür Özel, Bogota’da imzalanmayan Filistin’e ilişkin eylem planı üzerinden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a “Pabucumun kenarı, Kurtlar Vadisi’nden umut besleyen, TikTok’la gençleri kaldıracak olan, pabucumun atanmışı, dışişleri sözcüsü, dışişleri bürokratı, yazıklar olsun sana” sözleriyle yüklendi.