Samsun’da Mart Ayında Meydana Gelen Trafik Kazaları Korkutuyor

Samsun’da Mart Ayında Trafik Kazaları: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 544 Kişi Yaralandı

Samsun’da 2025 yılı Mart ayında polis bölgesinde meydana gelen 887 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 544 kişi yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre trafikte kural tanımayan ve tedbirlere uymayan sürücü ve vatandaşlar 2025 yılının Mart ayında da birçok acının yaşanmasına sebep oldu. Mart ayında Samsun’da 389’u ölümlü-yaralamalı ve 498’ı maddi hasarlı toplamda 899 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 544 kişi yaralandı.

Türkiye genelinde 173 kişi öldü

Türkiye genelinde Şubat ayında 50 bin 235 kaza meydana geldi. Bu kazaların 143’ü ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Kazalarda 173 kişi hayatını kaybetti, 29 bin 482 kişi yaralandı. Türkiye genelinde ölümlü-yaralanmalı trafik kazasına karışan araçların cinsine bakıldığında ise 472’sini bisiklet, 2’sini at arabası 2 bin 720’sini motorlu bisikleti, 7 bin 791’ini motosiklet, 16 bin 270’ini otomobil, 673’ünü minibüs, 4 bin 561’ini kamyonet, 461’ini kamyon 655’ini çekici, 563’ünü otobüs 153’ünü traktör, 8’ini arazi taşıtı, 55’ini özel amaçlı 22’sini iş makinesi, 24’ünü ambulans, 9’unu tanker 1’ini tren, 5’ini tramvay, 461’ini ise diğer araçlar oluşturdu. – SAMSUN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Acil servislerde yoğunluk arttı: Sıcak hava kalbi zorluyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yanturalı, ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava nedeniyle “güneş çarpması, bayılma, sıvı ve tuz kaybı” gibi nedenlerle acil servislere başvuran hasta sayısının arttığını söyledi.

Sıcak havalarda gıda enfeksiyonu riski artıyor

Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Eser:’Son iki haftadır hem poliklinik hem de acil başvurularında bulantı, kusma, ishal vakalarında bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Genellikle, gıda zehirlenmesi olduğunu söyleyebiliriz.’ ‘Dikkat edilecek bazı besinler var. Özellikle daha da dikkatli olunması gereken yumurta içeren krema, pasta gibi dışarıda tüketebileceğimiz ürünler var. Tavuk tüketilirken de daha dikkatli olmak gerekiyor’

Uzmanından kritik uyarı: Yaz aylarında artan varis şikayetleri ihmal edilmemeli

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Bayyurt, yaz sıcaklarının etkisiyle damarların genişlediğini ve bu durumun varis şikayetlerini artırdığını belirterek, hastalığın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Bayyurt, özellikle yaz aylarında bacaklarda ağrı, dolgunluk, yorgunluk ve kramp şikayetlerinin artmasının varis belirtisi olabileceğine dikkat çekti.

Doğrama tahtaları büyük tehlike saçıyor: Bu görüntüyü görürseniz hemen evden uzaklaştırın

Uzmanlar, mutfakların vazgeçilmezi olan doğrama tahtalarının kullanımında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle bu görüntüde olan doğrama tahtalarının, gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıyabileceğine dikkat çekildi.

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.