Katar esir takasının ikinci turunda çıkan krizin çözüldüğünü açıkladı

Katar, Hamas ve İsrail arasında çıkan krizin çözüldüğünü duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, arabulucular (ABD, Katar ve Mısır) öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Hamas’ın rehine Arbel Yehud’u cuma günü, cumartesi günü de üç rehine daha teslim edeceği bilgisini veren Ensari, aynı zamanda İsrail’in de Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin geçişine izin vereceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi ise perşembe günü yeni bir esir takası turu yapılacağını açıkladı. Bu turda Arbel Yehud, Agam Berger ve bir İsrailli esir serbest bırakılacak.

İsrailli esir Yehud’un serbest bırakılmaması krize neden olmuştu. İsrail’in Gazze’de geçişlere izin vermemesiyle gerginlik artmıştı. Ancak müzakereler devam ediyor ve çözüm arayışları sürüyor.

Related Posts

Konvoy yaptılar cezayı yediler

İstanbul Bayrampaşa’da konvoy yaparak trafiği tehlikeye düşüren 9 sürücüye cezai işlem uygulandı….

Yürek sızlatan görüntü: Ölen annesinin başından ayrılmadı

Mardin’in Derik ilçesinde otomobilin çarptığı eşek öldü, yavrusu uzun süre başından ayrılmadı. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Malatya’da uyuşturucu satıcılarına darbe: 9 şüpheli tutuklandı

Malatya’da sokaklarda uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen üç ayrı operasyonda 9 kişi tutuklandı. Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu yürütülen operasyonlarda, yüklü miktarda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Ukraynalı turisti balıkçılar kurtardı

Alanya’da Ukraynalı bir turist denizin ortasında boğulma tehlikesi geçirdi. Ölümden dönen adamı, amatör balıkçılar kurtardı.

Suriye İçişleri Bakanı Ankara’da: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya ile görüştü

Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab, Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi.

Bakan Tekin trigonometri tartışmasını yeniden açtı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kızılcahamam’da “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Sınıf Öğretmenliği Eğitici Eğitimi” programında geçtiğimiz yıl çok tartışılan trigonometri konusunu yeniden açtı.