‘Karatay Mağdurları’ platformu kuruldu: Canan Karatay ‘yanlış tedavi’ iddiasına yanıt verdi

Ceyhun Ülker’in Sağlık Hikayesi: Canan Karatay Tedavisi Üzerine Tartışmalar Sürüyor

Ceyhun Ülker, yüksek tansiyon sorunuyla hastaneye başvurduğunda anjiyo yapıldı ve 5 damarının %85-%90 oranında tıkalı olduğu belirlendi. Birçok doktora başvurmasına rağmen bypass önerisi değişmedi. Son çare olarak ünlü doktor Canan Karatay’a gitti.

Canan Karatay, sık sık gündeme gelen açıklamaları ve önerileriyle bilinir. Ceyhun Ülker’in durumuyla ilgili iddialara cevap verirken, “Benim verdiğim önerilerle hayatını kaybeden bir hasta dahi iyileştiğinde bahsedilmiyor. İddianamede böyle bir ifade de yer almıyor. Hastalarımın durumlarını incelediğimde büyük tıkanıklık olmadığını gördüm. Kronik akciğer hastalığı, karaciğer yağlanması ve şeker hastalığı gibi sorunlar vardı.” şeklinde konuştu.

Buna karşın Ceyhun Ülker’in eşi Hürriyet Ülker, “Eşimin böbreklerinde bir sorun olmadığını düşünürken, uzun süreli kontroller sonucunda böbrek fonksiyonları kötüleşti ve diyalize başlamak zorunda kaldık.” dedi.


Canan Karatay, “Kaya tuzu olmadan böbrekler de çalışmaz. Hastamın tansiyonu düştü ve böbrek fonksiyonları normale döndü. Tedavim sayesinde tansiyon ilacı dahi kullanmadan iyileşti. 2020 yılından sonra başka hangi ilaçları kullandığını bilmiyorum.” şeklinde konuştu.

Karatay Mağdurları Platformu Kurucusu Dr. Ozan Ünlü ise uygulanan tedavinin yanlış olduğunu savunuyor. Ünlü, “Hastanın tedavisi ihmal edilmiş, ilaçlar kesilmiş ve yanlış yönlendirmeyle kaya tuzu önerilmiş. Hipertansiyon hastaları için riskli olan bu tedavi yöntemi, binlerce kişinin hayatını riske atıyor.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Rusya’dan askerlik şubesine saldırı: 2 ölü, 11 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Poltava şehrindeki bir asker alım ofisine insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta Mesut ve Neçirvan Barzani ile ‘terörsüz bölge’yi görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil şehrine gitti. Burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşen Kalın, bütün bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştü. Kritik temasta, Türkmenlerin güvenliği ve siyasi süreçlerdeki rolü konusu da detaylarıyla ele alındı.