İstanbul İplik Fuarı’nda tekstil dünyası buluştu: yenilikler ve fırsatlar kapıda!

İstanbul İplik Fuarı Sektörün Yeni Trendlerine Yön Veriyor

Tekstil sektörünün merakla beklediği 21. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 26 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Sektörün önde gelen firmalarını ve profesyonellerini bir araya getiren fuar, her yıl kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor.

Bu yıl iplik sektöründeki son yeniliklerin ve trendlerin sergilendiği fuar, büyük ilgi görüyor. Azerbaycan, Çin, Mısır, Almanya, Hindistan, Özbekistan, Fransa, İtalya, Malezya, İngiltere gibi 500’ün üzerinde firmanın katılımıyla başlayan fuar, 100’ün üzerinde ülkeden 20.000’e yakın ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuara Almanya, Fransa, Fas, İspanya, İsviçre, İtalya, Lübnan, Mısır, Polonya, Portekiz, Romanya, İran, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Tunus, Cezayir gibi ülkelerden ziyaretçiler de ilgi gösteriyor.

Yenilikçi Trendler ve Sektörün Geleceği

Fuarda, pamuk, polyester, viskon, yün ve elastan gibi farklı iplik türlerindeki yenilikçi çözümler sergilenirken, sürdürülebilirlik odaklı teknolojiler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, tekstil sektörünün en önemli unsuru olan iplikleri yakından inceleme fırsatı buluyor.

İstanbul: Moda ve Tekstil Sektörünün Buluşma Noktası

Avrupa, Asya ve Balkanlar’dan geniş bir profesyonel ziyaretçi kitlesiyle gelen Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 2025 yılında da sektörün en büyük buluşma noktası olmaya devam ediyor. İstanbul, fuar sayesinde tekstil sektörünün kalbinin attığı bir merkez konumunda bulunuyor.

Fuarda yer alan firmalar, sektördeki gelişmeleri ve beklentilerini paylaşıyor. Eren Tekstil’in Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Yılmaz, “Fuara katılım Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük iplik fuarı olma özelliğini taşıyor. Yabancı müşteri sayısının artması bekleniyor. Günlük 100-110 ton kapasiteyle iplik üretiyoruz ve yeni bir fabrikamız devreye girdi.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Karacasu Tekstil’in Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Muhammed Veli Mercan, fuar sürecinde çevreci üretim konularına dikkat çekerek, “Kendi boyama makinelerimizi kullanıyoruz ve su kullanımımızı %95 oranında azalttık.” dedi. Ayrıca, depremle ilgili olarak Mercan, “Hala toparlanmaya çalışıyoruz. Bu felaketin etkisi uzun yıllar devam edecek.” yorumunda bulundu.

Rothfil markasının Kurucu Ortağı Ruşen Kundakçı ise sektördeki deneyimlerine vurgu yaparak, “Ağırlıklı müşterilerimiz çorap üreticileri. Yeni müşteriler kazanmak için fuara katıldık. Sektörde bir kan kaybı var, özellikle avantajlı ülkeler, Mısır gibi firmalar oralara kayıyor.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Emekli hakim TÜİK’i eleştirdi icra takibi başlatıldı

Seyfettin Çilesiz, TÜİK’i, “Petrole yapılan zamları nereye sakladın? Emekli ve memurların yine ağır mağduriyetlerine sebep oldun” diye eleştirdi. TÜİK, Çilesiz’e 36 bin liralık icra gönderdi.

Altın haftaya yükselişle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın haftaya yükselişle başladı: Gram ne kadar oldu?

Spotify Türkiye’den çekilebilir

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify hakkındaki soruşturmalar sonrası Türkiye’den çekilebileceğine dair dikkar çeken bir açıklama yaptı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun hedef göstermesi üzerine önce bakanlığın …

Bakan Şimşek, Londra’da konuştu: Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azaldı

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla yaptığı temaslarda “Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.