Haziran ayının son anketinde AKP’ye kötü haber

ORC Araştırma: CHP Yüzde 32,8 ile Birinci Parti

ORC Araştırma, 23-24 Haziran tarihleri arasında 26 ilde 2 bin 350 seçmen ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemiyle yaptığı çalışmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Siyasi Eğilimler Araştırması’nda CHP yüzde 32,8 ile birinci parti olurken AKP yüzde 28,2’de kaldı.

İki parti arasındaki fark 4,6 puan oldu.

Cumhur İttifakı ortağı MHP yüzde 7,2 oy desteği alırken DEM Parti’nin oy oranı yüzde 7,2 oldu.

Diğer partilerin oy oranı şöyle:

  • İYİ Parti 5,3
  • Zafer Partisi 4,3
  • YRP 4,0
  • BBP 2,4
  • YMP 2,1
  • A Parti 2,0
  • TİP 1,8
  • Diğer 2,4

Related Posts

Konvoy yaptılar cezayı yediler

İstanbul Bayrampaşa’da konvoy yaparak trafiği tehlikeye düşüren 9 sürücüye cezai işlem uygulandı….

Yürek sızlatan görüntü: Ölen annesinin başından ayrılmadı

Mardin’in Derik ilçesinde otomobilin çarptığı eşek öldü, yavrusu uzun süre başından ayrılmadı. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Malatya’da uyuşturucu satıcılarına darbe: 9 şüpheli tutuklandı

Malatya’da sokaklarda uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen üç ayrı operasyonda 9 kişi tutuklandı. Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu yürütülen operasyonlarda, yüklü miktarda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Ukraynalı turisti balıkçılar kurtardı

Alanya’da Ukraynalı bir turist denizin ortasında boğulma tehlikesi geçirdi. Ölümden dönen adamı, amatör balıkçılar kurtardı.

Suriye İçişleri Bakanı Ankara’da: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Yerlikaya ile görüştü

Suriye İçişleri Bakanı Enes Hattab, Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi.

Bakan Tekin trigonometri tartışmasını yeniden açtı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kızılcahamam’da “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Sınıf Öğretmenliği Eğitici Eğitimi” programında geçtiğimiz yıl çok tartışılan trigonometri konusunu yeniden açtı.