Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Antalya’da milletvekilleri, kent merkezine “Free İmamoğlu” yazılı pankart astı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na destek için CHP’li Antalya milletvekilleri kent merkezindeki önemli noktalardan biri olan Tophane Parkı’na “Free İmamoğlu” (İmamoğlu’na Özgürlük) yazılı pankart astı.

Dışişleri Bakanlığından Rusya-Ukrayna Zirvesi açıklaması: Görüşmelerin yeri ve saati belli oldu

Rusya ve Ukrayna arasında yarın İstanbul’da yapılması beklenen görüşmelere ilişkin bilgi veren Dışişleri Bakanlığı kaynakları, müzakerelerin saat 13’te Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilmesinin planlandığını bildirdi.

Trump, Musk’a yakın Isaacman’in NASA Direktörlüğü adaylığını geri çekti

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Direktörlüğü için önerdiği milyarder iş insanı Jared Isaacman’in adaylığını geri çekti.

Murat Kurum’un öve öve bitiremediği şirket, işçilerin parasını ödemedi

Adıyaman İndere’de yapımı devam eden deprem konutlarında çalışan işçiler, aylardır alamadıkları maaşları nedeniyle iş bıraktı. Türkiye’nin en büyük şantiyesi olarak tanıtılan projede, işçilerin yaşadığı mağduriyet, sendikaların da desteğiyle kamuoyuna taşındı.

Rusya’da otoyol köprüsü, yolcu treninin üzerine çöktü: 7 kişi öldü

Rusya’da otoyol köprüsü, yolcu treninin üzerine çöktü: 7 kişi öldü

Amerikalı 22 gençten Trump’a çevre davası

ABD’de 22 genç, son aylarda iklim ve çevreye ilişkin imzalanan üç başkanlık kararnamesinin anayasal haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Donald Trump’a dava açtı. The Hill gazetesinin haberine göre, Montana eyaletinde yaşları 7 ile 25 arasında değişen …