Evrendeki sırrı çözülemeyen patlamalar ne anlama geliyor?




Astronomi Uzmanları Garip Patlamaları Araştırıyor

Astronomi Uzmanları, Garip Patlamaları İncelemeye Başladı

Astronomi uzmanları, 10 civarında bu garip, nadir görülen patlamalardan tespit etti. Bu patlamaların, özel bir tür kara deliğin işaretleri olabileceği düşünülüyor.

Bilim insanları, uzayın derinliklerinde şaşırtıcı bir olaya tanıklık etti. Dünya’daki teleskoplar, 2018’de 200 milyon ışık yılı uzaklıktaki parlak ve sıra dışı bir patlamayı gözlemledi.

Patlama, olağanüstü bir hızla aydınlandı ve sıradan bir süpernova patlamasından çok daha parlak bir şekilde kayboldu.

AT2018cow adı verilen bu garip patlamanın büyüklüğü güneş sistemimizle aynı büyüklükteydi ve kısa süre sonra “The Cow – İnek” olarak anılmaya başlandı.

Astronomlar, bu olayın ardından benzer patlamaların evren genelinde meydana geldiğini tespit etti. Bu patlamalar, Parlak, hızlı optik geçici olaylar olarak adlandırılıyor ve mavi renkleri, yüksek sıcaklıklarından kaynaklanıyor.

Bilim insanları başlangıçta, LFBot’ların kusurlu süpernova patlamaları olduğunu düşündü, ancak daha sonra orta kütleli kara deliklerin varlığı teorisi de destek bulmaya başladı.

Uzmanlar, bu garip patlamaların evrende orta büyüklükteki kara deliklerin varlığına dair ipuçları sunabileceğini ve karanlık madde hakkında önemli bir bilgi kaynağı olabileceğini düşünüyor.

2018’de tespit edilen bu garip patlama, normal bir yıldız patlamasından 100 kat daha parlaktı ve dünya’dan 200 milyon ışık yılı ötedeki bir galakside meydana geldi.

Uzmanlar, bu tür patlamaları araştırmak için teleskopları kullanarak gökyüzünü dikkatle gözlemlemeye devam ediyorlar.

Perley, LFBot’ların ne olduğunu kesin olarak belirleyebilmek için daha fazla örneğe ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Araştırmacılar, bu garip patlamaların etrafındaki gizemi çözmek için çalışmalarına devam ederken, her yeni keşfin daha da heyecan verici olduğunu vurguluyorlar.


Related Posts

“Türk toplumu şu an 7 saat 13 dakikasını internette geçiriyor”

“Türk toplumu şu an 7 saat 13 dakikasını internette geçiriyor”

Kepler-725c isimli gezegen, biyolojik yaşam için uygun olabilir

Çin Bilimler Akademisi’nin son araştırmalarına göre, Kepler-725c adlı gezegen, sıvı suyun varlığıyla yaşam barındırma potansiyeline sahip olabilir. 2400 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegenin özellikleri, bilim dünyasında heyecan uyandırıyor.

Gmail makyajını tamamladı: Kullanıcıları mest etti

Google, Gmail uygulamasını baştan sona yenileyen önemli bir güncellemeyi kullanıcılara sunmaya başladı. Yeni tasarım, Google’ın “Material 3 Expressive” adı verilen arayüz diliyle şekillendi. İlk kez Google I/O etkinliğinde tanıtılan bu değişiklikle …

App Store’da yılın en iyi oyun ve uygulamaları belli oldu

Apple’a göre App Store’un 2025 yılındaki yıldızları belli oldu. Uygulama mağazasında yer alan en iyi uygulamalar ve oyunlar farklı kategorilerde yer alıyor.

Milli kürekçi Halil Kaan Köroğlu Avrupa 2’ncisi

Bulgaristan’ın Filibe şehrinde düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda Milli kürekçi Halil Kaan Köroğlu, gümüş madalyanın sahibi oldu.

En güçlü roket: Starship 9’uncu kez test edildi 30 dakika sonra kontrolden çıktı

Milyarder iş adamı Musk’ın SpaceX şirketinin geliştirdiği Starship uzay roketi, 9’uncu uçuş testini yaptı. Test başladıktan 30 dakika sonra roketle bağlantı kesildi.