Dünyanın en sağlıklı besini seçildi! 100 gramında yalnızca 21 kalori var

Tere Besin Yoğunluğu Açısından Öne Çıkıyor

Sağlıklı sebzeler kategorisinde birinci olan tere, son analizlere göre besin yoğunluğu açısından en yüksek puanı almış durumda. Pestisit gibi zararlı maddelerin yaygın şekilde kullanılması, sağlıklı meyve ve sebzeler bulmayı zorlaştırsa da lif açısından zengin besinlerin tüketimi oldukça önemli.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından sunulan Ulusal Beslenme Sağlık Programı (PNNS) önerileri doğrultusunda, doğru beslenme konusunda bilinçlenmek önemli. Bu doğrultuda William Paterson Üniversitesi’nden bilim insanları, 41’den fazla meyve ve sebzeyi detaylı bir şekilde analiz ederek dikkate değer veriler elde etti.

Yapılan analizlere göre, tere otu 100 üzerinden 100 alarak besin yoğunluğu açısından zirveye yerleşti.

Terenin Sağlığa Faydaları

Karaciğer ve akciğer sağlığı için faydalı olan tere, karaciğer ve akciğerlerin temizlenmesine destek olurken sigaranın etkilerini azaltabilir.

C vitamini bakımından zengin olan tere, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Sindirim sistemine destek olan tere, sindirimi kolaylaştırır ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Antioksidan içeriği sayesinde kanser riskini azaltabilen tere, mevcut tümörlerin küçülmesine yardımcı olabilir.

Yüksek demir içeriğiyle kansızlık sorununa iyi gelen tere, aynı zamanda idrar söktürücü özelliğiyle böbrek ve idrar yollarını temizler.

Emziren annelerde süt üretimini artırıcı etkisi bulunan tere, aynı zamanda stresi azaltarak uyku sorunlarına da iyi gelir.

Related Posts

Acil servislerde yoğunluk arttı: Sıcak hava kalbi zorluyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yanturalı, ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava nedeniyle “güneş çarpması, bayılma, sıvı ve tuz kaybı” gibi nedenlerle acil servislere başvuran hasta sayısının arttığını söyledi.

Sıcak havalarda gıda enfeksiyonu riski artıyor

Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Eser:’Son iki haftadır hem poliklinik hem de acil başvurularında bulantı, kusma, ishal vakalarında bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Genellikle, gıda zehirlenmesi olduğunu söyleyebiliriz.’ ‘Dikkat edilecek bazı besinler var. Özellikle daha da dikkatli olunması gereken yumurta içeren krema, pasta gibi dışarıda tüketebileceğimiz ürünler var. Tavuk tüketilirken de daha dikkatli olmak gerekiyor’

Uzmanından kritik uyarı: Yaz aylarında artan varis şikayetleri ihmal edilmemeli

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Bayyurt, yaz sıcaklarının etkisiyle damarların genişlediğini ve bu durumun varis şikayetlerini artırdığını belirterek, hastalığın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Bayyurt, özellikle yaz aylarında bacaklarda ağrı, dolgunluk, yorgunluk ve kramp şikayetlerinin artmasının varis belirtisi olabileceğine dikkat çekti.

Doğrama tahtaları büyük tehlike saçıyor: Bu görüntüyü görürseniz hemen evden uzaklaştırın

Uzmanlar, mutfakların vazgeçilmezi olan doğrama tahtalarının kullanımında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle bu görüntüde olan doğrama tahtalarının, gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıyabileceğine dikkat çekildi.

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.