Dinlenirken ortaya çıkan titremeler Parkinson belirtisi olabilir

Parkinson Hastalığının Risk Faktörleri ve Tedavi Yöntemleri

65 yaş üstü bireylerde sıkça görülen Parkinson hastalığının genetik ve çevresel faktörlerden etkilendiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, tarım ve böcek ilaçlarına maruz kalanlarda hastalık riskinin yüzde 70 arttığını vurguladı.

Hareket kontrolünde önemli rol oynayan dopamin maddesindeki işlev bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan Parkinson belirtilerini açıklayan Kütükçü, hastalığın dört ana belirtisinin hareketlerin yavaşlaması, tremor adlı tiremeler, kas sertliği ve denge kaybı olduğunu aktardı.

Tedavi Seçenekleri ve Başarı Oranı

Parkinson hastalığının ilerleyici bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, hastalığın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan belirtileri ve tedavi seçeneklerini açıkladı. Kütükçü, hastaların şikayetlerine yönelik tedavilerle hayat kalitesinin yıllar boyu korunabileceğini ve tedaviye yüzde 90 oranında olumlu yanıt alındığını belirtti.

Cerrahi Müdahale ve İlerleyen Evreler

İleri evrelerde cerrahi müdahalenin gündeme gelebileceğini ifade eden Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, apomorfin enjeksiyonları ve ilaç infüzyonu gibi tedavi yöntemlerinin yanı sıra cerrahinin bazı durumlarda tercih edilebileceğini dile getirdi. Cerrahi tedavinin beyinde belirli bölgelere uyarı gönderme şeklinde gerçekleştiğini belirten Kütükçü, ameliyatın gerekliliği ve uygulanma şekli konusunda titizlikle karar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık doğan bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir