Cumhuriyet’in ilk okul gemisi STS Bodrum Fransa’da Türkiye’yi temsil etti.

Muğla Bodrum’un Tek Okul Gemisi STS Bodrum, Fransa’ya Yolculuk Yaptı

Bodrum ilçesinde bulunan STS Bodrum adlı okul gemisi, Cumhuriyet’in ilk ve tek okul gemisi olma özelliği taşımaktadır. 23 Mayıs 2025 Cuma günü Bodrum Limanı’ndan hareket eden gemi, yaklaşık 9 günlük bir seyirin ardından 1 Haziran 2025 tarihinde Fransa’nın Nice Limanı’na ulaştı. Geminin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından, 2 Haziran itibarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen araştırma gemileriyle birlikte ziyarete açıldı.

STS Bodrum’un ziyarete açılmasının ardından, Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı (UNOC) başlangıç etkinliğinde; BOSAV Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uysal ve Fransa Muğla Fahri Konsolosu Fidel Berber tarafından gerçekleştirilen “Tales from the Sea – STS Bodrum” başlıklı sunumda, BOSAV Vakfı ve STS Bodrum isimli okul gemisinin tüm Akdeniz’i birbirine bağlayan bir köprü olması amacıyla hazırlanan proje hakkında bilgiler paylaşıldı.

3 Haziran 2025 Salı günü saat 18.30’da, Nice Limanı’nda demirli STS Bodrum gemisi üzerinde Nice Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Nice Côte d’Azur Üniversitesi iş birliğiyle bir yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Toplantıda STS Bodrum’un hikayesi ve The Bodrum Cup projeleri katılımcılarla paylaşıldı. Ardından, “Doğudan Batıya Akdeniz: İklim Değişikliği Karşısında Ortak Bir Gerçeklik – İstilacı Türler” başlıklı sunum izlendi.

Toplamda 2615 deniz miline ulaşan STS Bodrum, Bodrum, Nice, Bastia, Bonifacio ve Ascea duraklarını ziyaret ederek Türkiye’nin denizcilik mirasını tanıtıyor. Bu yolculuk sırasında iklim değişikliği, mavi ekonomi ve çevre bilinci gibi küresel temalar da vurgulanmaktadır.

Related Posts

‘Buna izin vermeyeceğiz’

CHP Samsun Örgütü Çarşamba’dan sonra ikinci mitingini Havza ilçesinde yapıldı.

Ank-Ar Araştırma’dan dikkat çeken anket: Erdoğan hiçbir yaş grubunda yüzde 50’yi geçemedi!

Ank-Ar Araştırma’nın seçim anketine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair sorulan soruya 18-34 yaş arasındaki seçmenlerin yüzde 62,5’i Ekrem İmamoğlu, yüzde 26,2’si Recep Tayyip Erdoğan dedi.

İsrail’in planı ortaya çıktı: Şara’yı sıtmaya razı edecek

İsrail basını, İsrail ve Suriye’ye ilişkin flaş bir iddiada bulundu. İsrail merkezli i24 kanalı, Suriye ve İsrail’in “2025 yılı bitmeden” bir barış anlaşması imzalayacağını ifade etti. i24’ün “konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa” dayandırdığı …

İstifa eden iki milletvekili CHP’ye mi geçiyor?

DEVA Partisi kurucularından İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar’ın istifası Ankara kulislerini hareketlendirdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’ye katılmasının ardından istifa eden iki DEVA Partili vekilin de CHP’ye geçeceği öne sürüldü.

Sakarya’da kafede korkutan yangın

Sakarya’da bir kafede çıkan yangın paniğe neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Başarır’dan ‘Kurultay’ tepkisi: Özgür Özel asla kullanışlı bir muhalefet lideri olmadı

CHP Grup Başkanvekili Başarır, 38’inci Olağan Kurultay davasına ilişkin ”CHP’nin sahibi millet, halk. Seçilmiş kurultay delegelerinin seçtiği cesur, genç lider Özgür Özel’i mahkeme kararıyla indirecekmiş. Çok gülüyorum, çok. Onu halk seçti. O halkı arkasına aldı. O asla kullanışlı bir muhalefet lideri olmadı” ifadelerini kullandı.