Bursa’da 4 Günde 4 Bin Genç Uyuşturucuya Karşı Uyarıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekiplerinden Uyuşturucu Uyarısı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 4 günde 4 bin genç üzerinde uyuşturucuyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.

Bursa’da, Narkotik polisi, operasyonlarının yanı sıra halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Motosikletli ve yaya olarak şehrin her köşesinden ansızın çıkan Narko timler, son 4 gün içinde 4 bine yakın genci uyuşturucuya karşı uyardı. Halkın yoğun olduğu noktalarda, parklar, üniversiteler, hastaneler, otobüs terminalleri, camiler ve tarihi bölgelerde broşür dağıtan ekipler, aileleri ve gençleri bilgilendirdi.

Uzmanlar, esrar maddesinin dünya genelinde üretilebildiğine ve fiziksel, psikolojik bağımlılık yaptığına dikkat çekerek, ailelere uyuşturucu konusunda bilinçlenmeleri çağrısında bulundu. Sokak jargonunda kullanılan isimler arasında ‘ot, toz, kubar, dalga, gogo, kova, üçlü veya beşli’ gibi isimlerin olduğunu belirten uzmanlar, bu isimleri duyduklarında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Metamfetamin, ecstasy, bonzai gibi maddelerin sağlık üzerinde ciddi tehlikeler oluşturabileceğini belirten uzmanlar, bu maddelerin sokakta farklı isimlerle anıldığını da sözlerine ekledi. Özellikle ailelerin dikkat etmesi gereken bu maddeler hakkında bilgilendirme faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Hamilelikte Sigara İçilir Mi?

Hamilelikte sigara içilir mi? Hamilelikte sigara içmenin özellikle doğacak bebekte önemli sağlık sorunları yaratıyor. 

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.