Bu kaçıncı skandal: Ölen hastaları yaşıyor gibi gösterdiler, SGK’da vurgun yaptılar

GÜLNUR SAYDAM

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde diyaliz hastalarının ölümüne sebep olan çete ortaya çıktı. Hekimler ve sağlık personelleri de içinde bulunduğu çete, özel diyaliz merkezlerinde hastaların daha uzun süre yaşadıklarını göstererek SGK’ya milyon liralık vurgun yaptı.

SÖZCÜ gazetesi muhabiri Gülnur Saydam, beş yıl önce CİMER’e yapılan şikayeti araştırdı. Olay, skandal bir sağlık personelinin ihbarıyla gün yüzüne çıktı ve emniyet ile SGK konuya el attı.

Yapılan incelemeler sonucunda SGK müfettişleri 80 sayfalık, asayiş ise 350 sayfalık suç tutanağı hazırladı. Skandala karışan özel hastaneye 792 bin 388 TL para cezası kesildi.

Ölen hastaların nasıl günlerce yaşadıkları gibi gösterildiği ise dikkat çekici. Üniversite hastanesinde kaydı olan bazı hastalar, aslında hiç diyaliz merkezlerine gitmemişken tedavi almış gibi gösterildi. Bu şekilde her ay SGK’ya milyon liralık fatura kesilerek vurgun yapıldı.

İddialara karıştığı belirtilen hekim, başhekim ve personeller ise halen görevlerine devam etmektedir.

Related Posts

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken; sağlıklı bir bayram geçirmek için bazı önlemlerin alınması önem taşıyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, etin en az 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesini tavsiye etti. Taze et tüketiminin karın ağrısı, reflü atakları, gaz, karında şişlik ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Gündoğan, “Uzun süre ve fazla et tüketimi, uzun dönemde kolesterol yükselmesine, gut ataklarına, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir” dedi. Bayram süresince fazla miktarda ve geç saatlere kadar yemek tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Gündoğan, gün içerisinde yürüyüş gibi hafif egzersizler yapılmasını tavsiye etti.

İdrar Kaçırma Neden Olur?

İdrar kaçırma neden olur? Türkiye’de her iki kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma sorununun tedavisi hakkında uzmanlar bilgi verdi. 

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.