Borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler hangileri oldu?

Borsa İstanbul Geçen Haftayı Değer Kazancıyla Tamamladı

Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftayı değer kazancıyla tamamlarken, hem yurt içi hem de yurt dışındaki veriler ve gündem piyasalar üzerinde etkili oldu. BIST 100 endeksi 12-16 Mayıs haftasında haftalık bazda yükselirken, hem kazandıran hem de kaybettiren hisse senetleri belli oldu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, geçen hafta veriler ve gündemdeki gelişmelerle yön bulmaya devam etti. ABD-Çin arasındaki gerilimdeki müzakereler yurt dışında etkili olurken, yurt içinde de bu gelişmeler yakından takip edildi.

BIST 100 endeksi, 12-16 Mayıs haftasını yüzde 2,96 oranında değer kazancıyla tamamlarken, bankacılık endeksi haftalık bazda yüzde 6,89, sanayi endeksi ise yüzde 2,37 oranında değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında haftalık bazda en çok değer kazanan endeks yüzde 11,57 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok değer kaybeden endeks yüzde 4,56 ile teknoloji sektörü oldu.

En Çok Değer Kazanan 3 Hisseler

BIST 100 endeksine dahil hisseler içinde, hafta boyunca en çok değer kazanan hisse yüzde 18,65 ile Enerya Enerji (ENERY) oldu. Bunun ardından yüzde 17,58 ile Margün Enerji (MAGEN) ve yüzde 16,44 ile Girişim Elektrik Sanayi (GESAN) geldi.

En Çok Değer Kaybeden 3 Hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksine bağlı hisseler arasında haftalık bazda en çok değer kaybeden hisse yüzde 18,82 ile Çelebi Hava (CLEBI) oldu. Onu yüzde 17,11 ile Oba Makarna (OBAMS) ve yüzde 13,54 ile Batısöke Çimento (BSOKE) izledi.

Yatırımcıların En Çok İşlem Yaptığı Hisseler

BIST 100 endeksinde hafta boyunca gerçekleşen toplam işlem hacmi 548 milyar 149 milyon TL oldu.

En çok işlem gören hisse senedi ise 48 milyar 921 milyon TL ile Yapı Kredi Bankası (YKBNK) hissesi oldu. Akbank (AKBNK) hissesinde yapılan işlem hacmi 37 milyar 516 milyon TL iken, Türk Hava Yolları (THYAO) hissesinde ise 34 milyar 640 milyon TL’lik işlem gerçekleşti.

Piyasa Değeri En Yüksek Hisseler

BIST 100 endeksinin toplam piyasa değeri 8 trilyon 821 milyar TL olarak belirlendi.

Endekse dahil olan hisseler arasında piyasa değeri en yüksek olan şirket Aselsan (ASELS) oldu ve piyasa değeri 632 milyar 16 milyon TL’ye ulaştı. Garanti BBVA’nın (GARAN) piyasa değeri 475 milyar 860 milyon TL iken, Türk Hava Yolları (THYAO) ise 404 milyar 340 milyon TL değerinde bulundu.

Related Posts

Gram altın ne kadar?

Altın fiyatları, önceki gün haftalar sonra sert düşüş yaşadı. Spot altının ons fiyatı dün %0,8 oranında gerileyerek 3.153 dolar seviyesine inmiş, ABD altın vadeli işlemleri de %1 düşüşle 3.156 dolara kadar gerilemişti. GRAM ALTINDA SERT DÜŞÜŞ …

Dev şirketin CEO’su servetine 40 milyar dolar daha kattı

Nvidia CEO’su Jensen Huang, yapay zekâ çiplerine yönelik talebin artmasıyla birlikte servetine servet kattı. Şirketin hisselerinde yaşanan sert yükselişle birlikte Huang’ın kişisel net serveti geçen yılki 80 milyar dolardan 120 milyar dolara çıktı …

Milyonları ilgilendiriyor! Erken emeklilik düzenlemesinde yeni gelişme…

Milyonlarca Bağ-Kur’luyu ilgilendiren prim indirimine ilişkin düzenleme için düğmeye basılıyor. Kısa süre içinde TBMM’ye sunulması beklenen yeni düzenlemeyle küçük esnaf ve çiftçi erken emeklilik şansı elde edebilecek. PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜYOR Bağ-Kur …

Zırh delici KARGU! Yurt dışından talep yağıyor

STM tarafından geliştirilen zırh delici harp başlıklı KARGU İHA, ilk ihracatını gerçekleştirdi. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor! (13.05.2025)

Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,3 artışla 545,88 puandan, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 yükselişle 8.615,11 puandan, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,1 primle 39.967 puandan işlem görüyor. İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,5 …

Sertaç Timur Demir: Hayatı hızlı trenden izler gibiyiz

Zaman akıp gidiyor. Eskiler geçip giden zamana çok değer vermişler, çokça uyarmışlar, pişmanlıklarını özlü sözlere bu günlere taşımışlar. Zamanın akıp gitmesi ile akıp giden zamanı yaşamak ve bu seyrin farkında olmak ise günümüzde çok zor. Çünkü teknoloji zamanın önüne geçen bir hızla bizleri sürüklüyor. Çok değil 30 yıl öncesine kadar sımsıkı bağlı olunan binlerce yıllık gelenek ve görenekler bir anda unutulur oldu. Adeta üzerinden yeni bir bin yıl geçmiş gibi. Peki ne oldu? İnsan nasıl bu kadar