Baş ağrısından ilaçsız kurtulun




Doğal Yöntemlerle Baş Ağrısından Kurtulun!

Uzmanlardan Baş Ağrısına Doğal Çözüm Yolları

Uzmanlara göre, birçoğumuzun karşılaştığı baş ağrısı sorununun tek çözümü ilaçlar değil. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bazı besinlerin beynimize “rahatla” mesajı gönderdiğini vurgulayarak, doğru beslenmenin baş ağrısını kontrol altına almak için güçlü bir araç olduğunu belirtiyor. Bazen ağrı kesicilere başvurmadan önce mutfağa uğramak en sağlıklı çözüm olabilir.

Prof. Dr. Derya Uludüz

Doğal Baş Ağrısı Gideren Yiyecekler ve İçecekler

SU

Su tüketmek beyin dokusunun daralmasını önler ve baş ağrısını azaltır. Su eksikliği kanın yoğunlaşmasına neden olarak beynin yeterince oksijen almasını engelleyebilir.

Günde en az 8 bardak su içmek, sadece cildi değil, beyni de genç tutar. Başınız ağrımaya başladığında, ilk olarak bir bardak su içmeyi deneyebilirsiniz.

BADEM

B2 vitamini (riboflavin) migren veya kronik baş ağrısı çekenler için önemlidir. Riboflavin, beynin enerji üretiminde etkilidir ve baş ağrısının süresini ve sıklığını azaltabilir. Badem, kahvaltıda tüketilen bir haşlanmış yumurta, bir kase yoğurt veya çiğ badem gibi gıdalar riboflavin ihtiyacını karşılayabilir.

KAHVE

Düşük dozda kafein alımı bazı baş ağrılarını hafifletebilir. Ancak fazla kafein tüketimi başka sorunlara yol açabilir. Günde 1-2 fincan kahve içmek faydalı olabilir ve dengeli tüketilmelidir.

IHLAMUR

Ihlamur ve papatya çayı kasları gevşetir, stresi azaltır ve sinir sistemini rahatlatır. Bu çaylar gerilim tipi baş ağrılarında etkili olabilir.

MADEN SUYU

Magnezyum sinir sistemimiz için önemlidir ve baş ağrısını tetikleyebilecek aktiviteleri kontrol eder. Magnezyum içeren gıdalar tüketmek, sinirleri yatıştırabilir ve damar kasılmalarını önleyebilir. Özellikle sık migren yaşayanlar için magnezyum takviyesi önerilir.

YAĞLI BALIK

Omega-3 yağ asitleri mikro iltihapları azaltarak baş ağrısını yönetmeye yardımcı olabilir. Haftada en az iki kez yağlı balık tüketmek veya ceviz yemek faydalı olabilir.

ZENCEFİL

Zencefil, vücutta iltihap oluşumunu engelleyen güçlü bir ağrı kesici içerir. Mide bulantısıyla birlikte gelen migren ataklarında zencefil tüketmek faydalı olabilir.


Related Posts

İdrar Kaçırma Neden Olur?

İdrar kaçırma neden olur? Türkiye’de her iki kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma sorununun tedavisi hakkında uzmanlar bilgi verdi. 

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.