Bakan Bolat ihracat rakamlarını açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Nisan Ayı İhracatı Rekor Seviyede

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son açıklamasında nisan ayı ihracatının son 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirtirken, bu aynı zamanda bugüne kadar kaydedilen en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı olduğunu ifade etti.

İhracat Artış Trendinde

Bakan Bolat, zorlu rekabet koşullarına rağmen ihracatın sürekli arttığını vurgulayarak, ABD’nin ticaret politikalarının ülke ihracatı üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğine dikkat çekti. Son 23 ay içerisinde 13 ayda aylık ihracat rekorları kırıldığını söyledi.

Yıllık bazda mal ihracatının %2,7 oranında artarak 265 milyar dolarla rekor kırdığını belirten Bakan Bolat, nisan ayı itibarıyla son 12 ayda yıllık bazda mal ihracatının 7,1 milyar dolar arttığını kaydetti. Nisan ayında yapılan ithalatın ise %12,9 oranında artarak 33 milyar dolar seviyesine yükseldiği bilgisini paylaştı.

Related Posts

En sonunda depremzedelerin yüzünü güldüren bir haber kuraklığa rağmen tarlalardan geldi

Hatay’ın bereketli Amik Ovası, bu yıl siyah havuç üretiminde sevindirici bir gelişmeye sahne oldu. Genellikle sanayi sektöründe doğal gıda boyası olarak kullanılan bu özel sebzede, elde edilen verim oranındaki belirgin artış, bölge çiftçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Piyasalar istihdam rakamlarına odaklandı

Küresel piyasalar, ABD ile Çin’in tarifeler konusunda anlaşabileceğine yönelik alınan sinyallerle pozitif seyrederken, bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verisi yatırımcıların odağına yerleşti.

McDonald’s’ın küresel satışları düştü

ABD’li hızlı servis restoran zinciri McDonald’s’ın küresel satışları, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 azaldı.

FED faiz kararı ne zaman? 2025 FED mayıs ayı faiz kararı ne yönde?

Mayıs ayı FED faiz kararı toplantısı için tarih araştırmaları başladı. Son faiz kararını mart ayında açıklayan FED, faizi sabit tutmuştu. Peki, FED faiz kararı ne zaman? 2025 FED mayıs ayı faiz kararı ne yönde?

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Küresel altın talebi 9 yılın zirvesine çıktı

Küresel altın talebi, ABD’nin tarifeleri, jeopolitik belirsizlikler, borsaların oynaklığı ve zayıf doların etkisiyle 2016’dan bu yana en yüksek ilk çeyrek seviyesine ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir