İstanbul’daki taksi hizmetlerinde devrim niteliğinde bir değişim gerçekleşiyor. Şehirdeki taksiciler, verimliliği artırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla, Singapur’da uygulanan havuz sistemini örnek alarak kapsamlı bir dönüşüme hazırlanıyor. Bu yeni sistem sayesinde, İstanbul’un trafiğine yeni araç eklenmeden daha fazla yolcuya hizmet sunulması hedefleniyor. Tüm taksi duraklarının entegre bir şekilde çalışacağı bu “havuz sistemi”, taksi kullanımını daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı İsmet Dalcı, şehirdeki taksilerin mevcut kullanım oranının sadece yüzde 48 olduğunu belirterek, bu durumun ciddi bir kaynak israfına işaret ettiğini vurguladı. Dalcı, “Bir taksi 100 kilometre yol yapıyorsa, bunun 52 kilometresinin boş geçtiğini görüyoruz. Verimliliği yüzde 90 seviyelerine ulaştırdığımızda, trafikte tek bir yeni araç eklemeden binlerce yeni taksi hükmünde hizmet alabileceğiz” dedi.
**HAVUZ SİSTEMİ İLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR**
Yeni sistemde, İstanbul’daki tüm taksi durakları birbirine entegre bir yapı çerçevesinde yönetilecek. Bu sayede, bir taksi yolcusunu bırakmasının ardından boş dolaşmak yerine en yakın durağa yönlendirilerek sıraya dahil edilecek. Dalcı, sistemin işleyişini şu şekilde açıkladı: “Örneğin, Bostancı’dan yolcu alan bir taksi Kadıköy’e geldiğinde, boş gezmek yerine sistem tarafından en yakın durağa yönlendirilerek sıraya girecek. Böylece hem boş kilometreler azalacak hem de daha fazla yolcuya daha hızlı hizmet verilebilecek.”
**TEKNOLOJİ VE DENETİM ÖNEMİ**
Yeni dönemde yalnızca operasyonel yapı değil, aynı zamanda teknolojik altyapı da yenilenecek. Dalcı, kendi uygulamalarını geliştirdiklerini belirterek, “Geçmişteki eksikliklerle yüzleşiyoruz. Teknolojik uygulamalardan sosyal medya yönetimine, mesleki düzenlemelerden operasyonel hız konusuna kadar birçok alanda yenilikler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
**YÜKSEK KOMİSYONLARA TEPKİ**
Dijital taksi çağırma uygulamalarındaki yüksek komisyon oranlarının hem yolcuları hem de esnafı mağdur ettiğine dikkat çeken Dalcı, mevcut uygulamalarda kısa mesafe ücretlerinin ciddi şekilde arttığını belirtti. “210 liralık bir yolculuk, ek ücretlerle 300 liraya kadar çıkabiliyor. Ayrıca bu firmalar, esnaftan da yüzde 11 ile yüzde 25 arasında komisyon alıyor. Bu durum kabul edilemez” diyerek sözlerine devam etti. Dalcı, bu uygulamaların belediyeler ve Ticaret Bakanlığı tarafından daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı.
