Şehit babası oğlunun hayrına, yıpranan Kur’an-ı Kerimlerin onarımını sağlıyor

Elazığ’da Şehit Babadan Anlamlı Hayır Çalışması

Elazığ’da şehit babası Hasan Alan (45), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde geçen yıl şehit olan oğlu Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın hatırasını yaşatmak için önemli bir adım attı. Şehit olan oğlu için cami ve Kur’an kurslarındaki yıpranan Kur’an-ı Kerimleri onarmaya karar veren Hasan Alan, bu anlamlı çalışmayla oğlunun hatırasını yaşatmayı amaçlıyor.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu 9 Ekim 2024’te vefat eden Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın (23) babası Hasan Alan, Elazığ’da hayırsever bir çalışmaya imza attı. İl Müftülüğü ile iletişime geçen ve cami ile Kur’an kurslarında yıpranan Kur’an-ı Kerimleri belirleyen Alan, bu eserlerin ciltlenip onarılarak yeniden kullanılmasını sağladı.

Müftülük aracılığıyla toplanan ve Hasan Alan’ın kendi gayretleriyle temin ettiği yıpranan Kur’an-ı Kerimleri, İmam-ı Azam Camisi’nin müştemilatında bir araya getirildi. Uzmanların yaklaşık 3 bin Kur’an-ı Kerim üzerinde gerçekleştirdiği ciltleme ve onarım işlemleri, şehit babası Hasan Alan tarafından karşılanıyor.

Hasan Alan’ın finanse ettiği bu önemli çalışma sayesinde yenilenen Kur’an-ı Kerimler, İl Müftülüğü aracılığıyla cami ve kurslara ulaştırılıyor.

“Oğlum İçin Bu Adımı Atıyorum”

5 çocuğunun en büyüğü olan şehit Sefer Alan’ın vefatı üzerine duygularını aktaran Hasan Alan, “Oğlum için yürüttüğüm bu çalışma, onun hatırasını yaşatmak amacıyla başladı. Yıpranan Kur’an-ı Kerimleri restore ederek oğlumun hayrına yapıyorum. Bu çalışmaların sonucunda oğlumun ismi ve hatırası yaşayacak.” şeklinde konuştu.

Hasan Alan, bu çalışmaları sürdürme niyetinde olduğunu belirterek, “Oğlum için yapabileceklerimin sınırı yok. Onun adını yaşatmak, ona karşı olan sevgimi ve özlemimi ifade etmek istiyorum. Bu çalışmalar beni mutlu ediyor ve gururlandırıyor.” dedi.

İnşaat sektöründe çalışan Hasan Alan’ın, boş zamanlarını Kur’an-ı Kerimlerin ciltlenmesi ve onarımı için harcadığı biliniyor. Bu özel çalışmayı yürüten ekipten Fatih Erdoğan da Hasan Alan’ın hayırseverlik çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade etti.

Hasan Alan’ın destekleriyle toparlanan Kur’an-ı Kerimlerin kısa sürede yeniden kullanıma sunulacağını söyleyen Erdoğan, “Hasan ağabeyimiz bizimle her adımda işbirliği yaparak bu çalışmayı ilerletiyor. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak Kur’an-ı Kerimleri eski görkemlerine kavuşturuyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kamışlı’daki gazeteci Odatv’ye aktardı: Dürzilerle savaşmaya gidenlere YPG tehdidi… ABD helikopterine izin var, Suriye Kızılayı’na yok… Esir takası olmadı

Suriye’nin Kamışlı şehrinde PKK-YPG içinde konuşulanlar şöyle: Suriye ordusunun yanında Süveyda’ya savaşmaya gidenler geri döndüklerinde tutuklanacaklar. Öte yandan terör örgütü, Dürzilere ABD helikopterleri ile yardım gönderiyor.

Serdar Dursun transfer görüşmesi yaptığı o takımı açıkladı

İran Ligi ekiplerinden Persepolis’te forma giyen Serdar Dursun transfer görüşmesi yaptığı takımı açıkladı. Milli golcü, görüştüğü takımı dile getirerek, ”Sakaryaspor ile görüştük. Ben Süper Lig’e gitmek istiyorum ama futbol bu bilemezsin bakalım ne olacak.” ifadelerini kullandı.

Kumar Oynayan 4 Kişiye Cezayı Yediler

İskenderun’da kumar oynarken yakalanan 4 kişiye toplam 36 bin 988 TL ceza uygulandı.

Alev alan otomobilini kendi çabasıyla söndürmeye çalıştı

Malatya’da seyir halindeyken aniden alev alan otomobili söndürmek için yoğun çaba harcayan sürücü, su bidonu ve yangın tüpüyle müdahalede bulundu ancak aracı büyük hasar gördü.

Mardin 1969 Spor İlk Etap Kampını Tamamladı

Mardin 1969 Spor, Bolu’daki kampın ilk etabını tamamladı; ikinci etap 24 Temmuz’da başlayacak.

Apartman Yöneticisi Bıçaklanarak Öldürüldü

Aidat yüzünden tartıştığı apartman yöneticisini bıçaklayarak öldüren Salih Dağ tutuklandı.