Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi YU7 Elektrikli Spor Aracı İle Bekleme Sorunu Yaşatıyor

Xiaomi, akıllı telefon üreticisinden elektrikli araç üreticisine dönüşerek yeni elektrikli spor aracı YU7’nin müşterilerine uzun süreli beklemeleri gerektiğini belirterek şikayet dalgasına neden oldu.

Perşembe gecesi satışa sunulan YU7 için ilk 18 saat içinde 240 binden fazla sipariş alındığını belirten Xiaomi, ancak araçların sınırlı sayıda hemen teslim edilebileceğini duyurdu.

YU7 için sipariş verenlerin 38 ila 60 hafta arasında beklemeleri gerektiğini gösteren Xiaomi uygulaması Salı günü bildirildi.

ŞİKAYET EDİP, DEPOZİTOLARINI GERİ ALMAK İSTEYENLERE KÖTÜ HABER

Black Cat tüketici şikayet platformuna başvuran 400’den fazla alıcı, uzun bekleyiş süreleriyle ilgili bilgilendirilmediklerini ve paralarını geri istediklerini dile getirdi. Alıcılar araçlarını sipariş etmek için 5 bin yuanlık bir depozito yatırmak zorunda kaldı.

FAZLA ÖDEME RİSKİ

Alıcılar, resmi uygulamanın sipariş onayından sonra beklenen süreleri gösterdiğini ancak vergi muafiyetinin sona ermesi nedeniyle daha uzun süre beklemenin daha fazla ödeme yapma riski taşıyabileceğinden endişeli.

YARIN NETLİK KAZANACAK

Xiaomi henüz yorum yapmadı ancak CEO Lei Jun, Çarşamba günü yapılacak bir etkinlikte ortaya atılan soruları yanıtlayacağını söyledi.

SU7’YE GÖRE UZUN BEKLEME SÜRELERİ

Geçen yıl SU7 sedan modeli ile elektrikli araç pazarında büyük bir adım atan Xiaomi, YU7 için de benzer sorunlarla karşılaşıyor. Şirket, üretimi artırmak ve Tesla’nın Model Y’sine meydan okumak için çalışmalarını sürdürüyor.

Xiaomi’nin Pekin’deki fabrikasında üretim artarken, yeni fabrikaların da planlandığı açıklandı. Mart ayında aylık 4 bin olan üretim sayısı Mayıs ayında 28 bine yükseldi.

Related Posts

Rusya’dan askerlik şubesine saldırı: 2 ölü, 11 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Poltava şehrindeki bir asker alım ofisine insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta Mesut ve Neçirvan Barzani ile ‘terörsüz bölge’yi görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil şehrine gitti. Burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşen Kalın, bütün bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştü. Kritik temasta, Türkmenlerin güvenliği ve siyasi süreçlerdeki rolü konusu da detaylarıyla ele alındı.

ABD’de korkunç olay: Çalı yangınına müdahale eden 2 itfaiye personelini öldürdü!

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.