2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Yunanistan ve Türkiye Arasındaki İşbirliği Çok Önemli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Avdagiç, Türkiye ve Yunanistan’ın yalnızca tarihi ve kültürel açıdan değil ekonomik ve ticari alanlarda da birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu belirtti. Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü rolü üstlendiğini vurgulayan Avdagiç, Yunanistan’ın da stratejik bir geçit olarak Avrupa’ya açılan önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Avdagiç, Türk ve Yunan iş dünyası aktörleri arasındaki işbirliğinin, küresel ekonomik zorluklar göz önüne alındığında oldukça önemli olduğunu belirtti. Türkiye ile Yunanistan arasındaki işbirliği potansiyelinin sağlık, çevre, kültür ve sanat, turizm, ekonomi ve ticaret gibi alanlarda gelişebileceğine inandıklarını söyledi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, Avrupa’daki ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğini, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Avrasya bölgesi arasında kilit bir geçiş güzergahı olduğunu belirtti. Türkiye ve Yunanistan arasındaki işbirliğinin bu sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ifade etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou: Türkiye Önemli Bir Güç

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou da Yunan-Türk ekonomik ilişkilerini geliştirmenin önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu belirten Efraimoglou, Türkiye’nin çekici bir yatırım ülkesi haline geldiğini söyledi.

Efraimoglou, ekonomilerin rekabetten ziyade birbirlerini destekleyerek daha fazla gelişebileceğine inandıklarını belirtti. Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırımlar konusunda önemli adımlar attığını da sözlerine ekledi.

Related Posts

ABD ve Çin aynı masada

ABD ve Çin, karşılıklı gümrük vergileriyle tırmanan ticaret savaşının ardından ilk yüz yüze müzakereleri İsviçre’nin Cenevre kentinde başlattı. Görüşmelerin nerede yapıldığına dair bilgi verilmezken, İsviçre’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği konutunda makam aracı hareketliliğinin olduğu kaydedildi.

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir