Trump Biden’ın Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

Trump, Biden’ın Yapay Zeka Çip İhracat Politikalarını Değiştirmeye Hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden’ın yapay zeka için kullanılan gelişmiş çiplerin ihracatının sıkılaştırılmasına yönelik düzenlemeyi kaldırmayı ve yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor.

Trump yönetiminin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Biden döneminde uygulamaya konulan kısıtlamaların kaldırılacağını ve yerine yeni bir düzenleme getirileceğini açıkladı.

Hazırlanan yeni düzenlemenin mevcut kademeli sistemin yerine geçeceğini belirten sözcü, yetkililerin mevcut kurallardan memnun olmadığını ve uygulanabilir olmadığını düşündüklerini dile getirdi.

Yeni kuralların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmezken, konuyla ilgili tartışmaların sürdüğü belirtildi.

“Amerikan İnovasyonunu Engelleyecek”

Ticaret sözcüsü, “Biden’ın yapay zeka kuralı aşırı karmaşık, aşırı bürokratik ve Amerikan inovasyonunu engelleyecek. Bu kuralı, Amerikan inovasyonunu serbest bırakan ve Amerikan yapay zeka hakimiyetini sağlayan çok daha basit bir kuralla değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Trump’ın Orta Doğu gezisi öncesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin yapay zeka çip alımını kısıtlayan politikalara itiraz ettiği biliniyordu.

Joe Biden’ın yapay zeka çip ihracatı için getirdiği sıkılaştırma kararının 15 Mayıs‘ta yürürlüğe girmesi planlanıyordu.

Biden’ın Getirdiği Kısıtlamalar Üç Kademeden Oluşuyordu

Eski ABD Başkanı Joe Biden, görevinin son günlerinde yapay zeka çip ihracatını kısıtlayan üç kademe getirmişti.

Biden’ın açıkladığı kısıtlamalar üç kademeden oluşuyordu:

  • Birinci kademede, 17 ülkenin ve Tayvan’ın sınırsız çip alabileceği belirtilmişti.
  • İkinci kademede, diğer 120 ülkenin çip alımlarının sınırlamaya tabi tutulacağı açıklanmıştı.
  • Üçüncü kademede ise Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi endişe duyulan ülkelerin çip ihracatından men edileceği belirtilmişti.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir