Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Çiftin Bebeğinin Boynundaki Tümör Başarılı Operasyonla Çıkarıldı

Mustafa ve Fatma Kara çifti, erkek bebeklerinin doğumu için Kütahya Şehir Hastanesine başvurdu. Acil operasyon doğumla sonuçlandı ve sezaryenle dünyaya gelen bebekte boynundaki tümör keşfedildi.

Yoğun bakım ünitesine alınan bebek, bir hafta sonra, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan önderliğinde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ile bir ekip tarafından ameliyat edilerek, boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümörden başarıyla kurtarıldı.

“TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BİR OPERASYON”

Prof. Dr. Aydın, yaptığı açıklamada, hastanede bir ilk olan bu acil ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bebeğin yaşama şansının olmadığı durumda, acil olarak sezaryen ameliyatının gerçekleştirildiği belirtildi.

Bebeğin hikayesinde önemli bir dönemeç olan ameliyat sonrası boynundaki tümörün çıkarıldığını ifade eden Aydın, “Yaptığımız başarılı operasyonla bebeğin solunum yolları açıldı ve rahat bir nefes almaya başladı. Bu operasyon dünya genelinde oldukça nadir rastlanan bir durum ve tıp literatürüne geçecek nitelikte.” açıklamasında bulundu.

Mehmet Eymen adı verilen bebek annesi Fatma Kara’nın da mutluluğunu beraberinde getirdi. Kara, tümörün alınmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Related Posts

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir