İsrail, binlerce yedek askeri göreve çağırdı

İsrail Yedek Askerlerini Mobilize Etmeye Çalışıyor

İsrail medyasına göre, Gazze Şeridi’nde saldırıları genişletmek amacıyla binlerce yedek asker taslak tebligat aldı ve birçoğu “yorgunluk” sebebiyle bu emre uymayacaklarını açıkladı.

Haaretz gazetesinin ordu içinden anonim kaynaklara dayandırdığı habere göre; İsrail’in kuzey sınırı ve Batı Şeria’da görev yapan düzenli birlikler, yedek askerler tarafından yer değiştirecek. Yedek askerlerin çoğunun, Gazze’deki operasyonların yoğunlaştırılması amacıyla kuzey sınırı ve Batı Şeria’da görev yapacakları ifade edildi. Komutanlar ve askerlerin, “yorgunluk” nedeniyle bir sonraki muharebeye katılmayı düşünmediklerini bildirdiği aktarıldı.

Önceden İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 18 Mart’ta saldırılara yeniden başlama planları kapsamında yedek askerleri topluca göreve çağırmaya hazırlandığı belirtilmişti.

İsrail ordusu, 2 Mayıs’ta Gazze’deki işgalin genişletilmesi ve saldırıların artırılması planlarını Başbakan Binyamin Netanyahu’ya sunmuştu.

GAZZE SALDIRILARI TEKRAR BAŞLADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırılarına 18 Mart’ta tekrar başladı. Saldırılarda genellikle yaşlı, kadın ve çocuk 2.436 Filistinli hayatını kaybetti, 6.450 kişi yaralandı.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise ölen Filistinli sayısı 52.535’e, yaralı sayısı ise 118.491’e yükseldi. Ateşkesi bozan İsrail, Hamas’a karşı “gittikçe artan askeri güçle” hareket edeceğini açıkladı.

Hamas, “İsrail’in sözlerine uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözetiminde sorumluluklarını yerine getirmediğini ve Filistin halkına karşı soykırımı yeniden başlattığını” iddia etti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Şin-Bet Direktörü’nü görevden alması gibi tartışmalı siyasi adımlarına gölge düşürdü.

Related Posts

BM’den çarpıcı açıklama! Milyonlarca kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Yemen’de 4,8 milyon kişinin yerinden edildiğini ve aileleri güvende tutmak amacıyla acil desteğe ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. BMMYK’nin, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan …

İran: ABD ile görüşmelerin devamı için Umman’ın açıklamasını bekliyoruz

İran: ABD ile görüşmelerin devamı için Umman’ın açıklamasını bekliyoruz

Vatandaş artık küçükbaşa da ortak girmeyi düşünüyor

Osmaniye’de kurbanlık satan besiciler artan maliyetlerden dert yandı. Besici Samet Kocaman “Milletin alım gücü o kadar düşmüş ki normalde büyükbaşa ortak girilir artık insanlar küçükbaşa ortak girmeyi düşünüyor” dedi.

Kendini yıllarca yılanlara ısırttı: Kanı yeni panzehire umut oldu

ABD’li bir adam, 18 yıl boyunca kendine hem ölümcül yılanların zehrini enjekte etti hem de yılanlara ısırttı. Bilim adamları, bu kan örneklerinden elde ettikleri antikorlarla 19 farklı yılan türüne karşı etkili bir panzehir geliştirdi.

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandı

Romanya’da bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk sonuçları belli oldu. Bu seçim, geçtiğimiz kasım ayında Rusya’nın müdahil olduğu iddiaları nedeniyle iptal edilen seçimden aylar sonra yapıldı. Oy verme işlemi yerel saatle 19.00’da sona erdikten sonra başlayan sayım sürecinin ardından açıklanan ilk verilere göre, hiçbir aday yüzde 50 barajını aşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.

İstanbul için ‘korkunç’ senaryo! Deprem uzmanı büyüklük verdi: Riskli ilçeleri sıraladı

İTÜ Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Yaltırak, beklenen büyük depremin en fazla 7.8 büyüklüğünde olacağını belirtti. Ayrıca İstanbul’daki deprem riski en yüksek ve en düşük ilçeleri de paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir