Baş ağrısından ilaçsız kurtulun




Doğal Yöntemlerle Baş Ağrısından Kurtulun!

Uzmanlardan Baş Ağrısına Doğal Çözüm Yolları

Uzmanlara göre, birçoğumuzun karşılaştığı baş ağrısı sorununun tek çözümü ilaçlar değil. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bazı besinlerin beynimize “rahatla” mesajı gönderdiğini vurgulayarak, doğru beslenmenin baş ağrısını kontrol altına almak için güçlü bir araç olduğunu belirtiyor. Bazen ağrı kesicilere başvurmadan önce mutfağa uğramak en sağlıklı çözüm olabilir.

Prof. Dr. Derya Uludüz

Doğal Baş Ağrısı Gideren Yiyecekler ve İçecekler

SU

Su tüketmek beyin dokusunun daralmasını önler ve baş ağrısını azaltır. Su eksikliği kanın yoğunlaşmasına neden olarak beynin yeterince oksijen almasını engelleyebilir.

Günde en az 8 bardak su içmek, sadece cildi değil, beyni de genç tutar. Başınız ağrımaya başladığında, ilk olarak bir bardak su içmeyi deneyebilirsiniz.

BADEM

B2 vitamini (riboflavin) migren veya kronik baş ağrısı çekenler için önemlidir. Riboflavin, beynin enerji üretiminde etkilidir ve baş ağrısının süresini ve sıklığını azaltabilir. Badem, kahvaltıda tüketilen bir haşlanmış yumurta, bir kase yoğurt veya çiğ badem gibi gıdalar riboflavin ihtiyacını karşılayabilir.

KAHVE

Düşük dozda kafein alımı bazı baş ağrılarını hafifletebilir. Ancak fazla kafein tüketimi başka sorunlara yol açabilir. Günde 1-2 fincan kahve içmek faydalı olabilir ve dengeli tüketilmelidir.

IHLAMUR

Ihlamur ve papatya çayı kasları gevşetir, stresi azaltır ve sinir sistemini rahatlatır. Bu çaylar gerilim tipi baş ağrılarında etkili olabilir.

MADEN SUYU

Magnezyum sinir sistemimiz için önemlidir ve baş ağrısını tetikleyebilecek aktiviteleri kontrol eder. Magnezyum içeren gıdalar tüketmek, sinirleri yatıştırabilir ve damar kasılmalarını önleyebilir. Özellikle sık migren yaşayanlar için magnezyum takviyesi önerilir.

YAĞLI BALIK

Omega-3 yağ asitleri mikro iltihapları azaltarak baş ağrısını yönetmeye yardımcı olabilir. Haftada en az iki kez yağlı balık tüketmek veya ceviz yemek faydalı olabilir.

ZENCEFİL

Zencefil, vücutta iltihap oluşumunu engelleyen güçlü bir ağrı kesici içerir. Mide bulantısıyla birlikte gelen migren ataklarında zencefil tüketmek faydalı olabilir.


Related Posts

Acil servislerde yoğunluk arttı: Sıcak hava kalbi zorluyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yanturalı, ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava nedeniyle “güneş çarpması, bayılma, sıvı ve tuz kaybı” gibi nedenlerle acil servislere başvuran hasta sayısının arttığını söyledi.

Sıcak havalarda gıda enfeksiyonu riski artıyor

Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Eser:’Son iki haftadır hem poliklinik hem de acil başvurularında bulantı, kusma, ishal vakalarında bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Genellikle, gıda zehirlenmesi olduğunu söyleyebiliriz.’ ‘Dikkat edilecek bazı besinler var. Özellikle daha da dikkatli olunması gereken yumurta içeren krema, pasta gibi dışarıda tüketebileceğimiz ürünler var. Tavuk tüketilirken de daha dikkatli olmak gerekiyor’

Uzmanından kritik uyarı: Yaz aylarında artan varis şikayetleri ihmal edilmemeli

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Bayyurt, yaz sıcaklarının etkisiyle damarların genişlediğini ve bu durumun varis şikayetlerini artırdığını belirterek, hastalığın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Bayyurt, özellikle yaz aylarında bacaklarda ağrı, dolgunluk, yorgunluk ve kramp şikayetlerinin artmasının varis belirtisi olabileceğine dikkat çekti.

Doğrama tahtaları büyük tehlike saçıyor: Bu görüntüyü görürseniz hemen evden uzaklaştırın

Uzmanlar, mutfakların vazgeçilmezi olan doğrama tahtalarının kullanımında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle bu görüntüde olan doğrama tahtalarının, gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıyabileceğine dikkat çekildi.

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Göğüs hastalıkları uzmanı uyardı: Avrupa’da uzun zamandır sıcaklıklara bağlı ölümler rapor ediliyor, sıcak hava dalgası bize de geliyor!

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.