Palandöken: Sağlıklı Beslenme İçin Ürün Kontrolleri Şart

TESK Başkanı Palandöken: Ürünlerin Sağlığa Zararlı Olup Olmadığının Kontrol Edilmesi Gerekiyor

ANKARA – Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ürünlerin sağlığa zararlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, alışveriş yaparken tüketicilerin sağlık unsurlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Ürünlerin zararlı olup olmadığının kontrol edilmesi önem taşıyor. Üretim sürecinden itibaren denetim mekanizmalarının olması gerektiğini belirten Palandöken, insanların daha sağlıklı beslenmeleri için önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, denetimlerin amacına hizmet edebilmesi için tüketici kontrollerinin önemine değindi. Ürünlerin kaynağında yapılan kontrollerin önemli olduğunu belirterek, sağlıklı ürünlerin tüketiciye ulaşmasının gerekliliğini vurguladı. Üretim merkezlerindeki kontrollerin yanı sıra alışveriş noktalarında tüketici duyarlılığının da artırılması gerektiğini dile getiren Palandöken, bu sayede insanların daha sağlıklı beslenme imkanına sahip olacaklarını ifade etti.

Palandöken, vatandaşların alışveriş yaparken ürünleri iyi incelemeleri gerektiğini belirterek, güvenilir yerlerden alışveriş yapmanın önemini vurguladı. Denetim sürecine katkıda bulunarak insanların daha sağlıklı ürünler tüketmelerini sağlayan Palandöken, bilinçli tüketimin önemine dikkat çekti. Sağlığın riske girebileceği durumlardan kaçınılması gerektiğini ifade eden Palandöken, tüketicilerin temel gıda maddeleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FAZLI ÇOLAK – Ekonomi

Related Posts

Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık doğan bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Sivilceye karşı aşı yolda

Fransa merkezli bir ilaç firması, sivilcelerin tedavisi için aşı geliştirmeye başladı.

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.