Tapu devri krizi 41 kişi ile müteahhidi de mağdur etti

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi’nde 2017 yılında yap-sat usulüyle başlanan 11 blok, 83 daire ve 16 dükkandan oluşan site inşaatında, iddiaya göre, arsa sahipleri ile yaşanan anlaşmazlık, hak sahipleri ve inşaatın müteahhidini mağdur etti.

Sözleşmeye göre, inşaat belirli aşamalara geldiğinde daire satışlarının devredilmesi gerekiyordu. Ancak bu şartlar, arsa sahipleri anne ve iki oğlu tarafından yerine getirilmedi. Müteahhit ve arsa sahipleri arasında yapılan sözleşmeye göre, inşaatın yüzde 25’i tamamlandığında 21 hak sahibine tapuları teslim edildi.

DHA’nın haberine göre inşaatın yüzde 50’si tamamlandığında, arsa sahibinin 14 daire satışını daha müteahhide vermesi gerekiyordu, ancak satışları vermedi. İnşaat yüzde 80 oranında tamamlanınca 4 hak sahibi hariç tüm tapuların verilmesi, yüzde 100 tamamlandığında da garantör olarak kalan 4 kişinin tapularının teslim edilmesi gerekirken, yer sahiplerinin kapısını çalan müteahhidin, yine eli boş dönmesiyle konu yargıya taşındı.

İnşaat yapı müteahhidi Ahmet Bayram, “Biz inşaatı bitireli 2 yıl oldu ve halen satışlarımızı bitiremediğimiz için, arkadaşlarımız ve biz de mağduruz. Bina tüm denetimlerden başarılı şekilde geçmiştir” dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta Mesut ve Neçirvan Barzani ile ‘terörsüz bölge’yi görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil şehrine gitti. Burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşen Kalın, bütün bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştü. Kritik temasta, Türkmenlerin güvenliği ve siyasi süreçlerdeki rolü konusu da detaylarıyla ele alındı.

ABD’de korkunç olay: Çalı yangınına müdahale eden 2 itfaiye personelini öldürdü!

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Erdoğan: Zor gününde Pakistan’ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan sınırındaki terör saldırısında 13 askerini kaybeden Pakistan’a başsağlığı diledi. Erdoğan, “Türkiye olarak her zaman ve her konuda olduğu gibi terörle mücadelesinde de kadim dostumuz Pakistan’a desteğimizi sürdürecek, sevinçli günlerinde olduğu gibi zor günlerinde de kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.