Baba dediği adam gerçek babasının katili çıktı! DNA testiyle gerçek ortaya çıktı

Muğla’nın Ula ilçesinde bir süre önce vefat eden Fatma A. geçmişte yasak aşk yaşadığı Akyaka’nın en zenginlerinden olan Mustafa Uyanık’tan 50 yıl önce bir kız çocuğu sahibi oldu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Fatma A. bu sırrı saklayarak Berrin N.’yi (50) resmi nikâhlı eşi Mahir A.’nın üzerine kaydettirdi. Mahir A. eşi ile yasak aşk yaşayan o dönemin Akyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık’ı 1982 yılında eşiyle birlikte ormanlık alanda yakalayınca öldürdü.

Mahir A. bir süre cezaevinde yattıktan sonra çıktı. Berrin N. bir yıl önce ablasıyla miras konusunda tartışırken gerçeği öğrenene kadar babası Mahir A.’yı gerçek babası olarak bildi.

BABASI OLMADIĞINI ÖĞRENDİ

Ablasının “Babamın hissesine girme. Sen babamın mirasçısı değilsin” demesi üzerine Berrin N.’nin biyolojik babasının 41 yıl önce Mahir A. tarafından öldürülen Mustafa Uyanık olduğu ortaya çıktı.

ÖNCE SOYBAĞI REDDİ DAVASI AÇILDI

Berrin N. şoku atlattıktan sonra Muğla Aile Mahkemesi’nde ilk olarak soybağı reddi davası açtı. Yapılan DNA testi sonucu Berrin N.’nin, Mahir A.’nın kızı olmadığı anlaşıldı. Berrin N., Mustafa Uyanık’a da babalık davası açtı.

Açılan davada 41 yıl önce yasak aşk cinayetine kurban giden Mustafa Uyanık ile anne Fatma A.’nın mezarı geçtiğimiz günlerde açıldı. Mezardan alınan DNA örnekleri Berrin N.’den alınan örneklerle karşılaştırıldı.

YÜZDE 99.9 BABASI ÇIKTI

Mustafa Uyanık ile Fatma A.’dan alınan örnekler Berrin N.’den alınan örneklerle karşılaştırıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi 1 Şubat 2025’te sonuçlandı.

DNA testinde Berrin N.’nin biyolojik babasının Mahir A. tarafından öldürülen Akyaka’nın en zenginlerinden, adı sokaklara bile verilen Mustafa Uyanık olduğu anlaşıldı.

Related Posts

Rusya’nın Hava Saldırıları Kiev’i Vurdu: 8 Yaralı

Dün gece Rusya’nın gerçekleştirdiği hava saldırılarında Ukrayna’nın başkenti Kiev dahil farklı noktalarında 8 kişi yaralanırken, bir askeri üs de hipersonik füzelerle hedef alındı. Polonya ordusu, saldırılar sonrası önlem amaçlı uçaklar havalandırdı.

Kamboçya ve Tayland Liderleri Malezya’da Buluşacak

Hun Manet ve Phumtham Wechayachai, sınır sorunlarını çözmek için Malezya’da toplantı yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazak mevkidaşını resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i resmi törenle karşıladı.

DEM Parti ‘Terörsüz Türkiye’ ifadesine itiraz etmişti: MHP’den komisyona yeni isim!

AKP’nin “Terörsüz Türkiye” diye isimlendirdiği TBMM komisyonuna seçilen MHP’li Feti Yıldız, Muhammed Levent Bülbül, Halil Öztürk ve Yücel Bulut, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Ziyaret paylaşımında bulunan Feti Yıldız’ın komisyon için verdiği isim dikkat çekti.

Milli Merkez: Acilen birleşelim

Milli Merkez yaptığı açıklama ile anayasa değişikliği süreciyle ilgili uyarılarda bulunarak, toplumu partiler üstü bir anlayışla birleşmeye çağırdı. Yapılan açıklamada “Tek çare Atatürk’te birleşmektir” ifadelerine yer verildi.

Şişli Tapu Müdürlüğü’nde korkutan yangın

İstanbul’da Şişli Tapu Müdürlüğü’nün arşiv bölümünde çıkan yangın paniğe neden oldu.