İlk eşcinsel imam Muhsin Hendricks’e silahlı saldırı düzenlendi

Güney Afrika polisi, dünyanın ilk eşcinsel imamı olarak bilinen Muhsin Hendricks’in silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiğini açıkladı. Eşcinsel Müslümanlar için güvenli bir alan yaratmayı amaçlayan Hendricks, cami çıkışında kimliği belirsiz kişiler tarafından vuruldu.

SALDIRI ANINDA NELER YAŞANDI

Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırı dün meydana geldi. İmam Hendricks, camiden çıkarken bir araç yolunu kesti ve hareket etmesini engelledi. Ardından, yüzleri kapalı iki şüpheli araçtan inerek Hendricks’in bulunduğu arabaya ateş açtı.

Saldırganlar olay yerinden kaçarken, Hendricks olay yerinde hayatını kaybetti. Polis cinayetin nedenine ilişkin soruşturma başlattı.

MUHSİN HENDRİCKS KİMDİR

LGBTQ+ hakları konusunda aktif bir figür olan Muhsin Hendricks, 1996 yılında eşcinsel olduğunu açıklamış ve iki yıl sonra LGBTQ+ bireyler için topluluk toplantıları düzenlemeye başlamıştı.

2011 yılında bir camide imamlık görevine başlayan Hendricks, bu ibadethaneyi eşcinseller için bir merkez haline getirme hedefiyle çalışmalar yürütüyordu.

Related Posts

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta Mesut ve Neçirvan Barzani ile ‘terörsüz bölge’yi görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil şehrine gitti. Burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşen Kalın, bütün bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştü. Kritik temasta, Türkmenlerin güvenliği ve siyasi süreçlerdeki rolü konusu da detaylarıyla ele alındı.

ABD’de korkunç olay: Çalı yangınına müdahale eden 2 itfaiye personelini öldürdü!

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Erdoğan: Zor gününde Pakistan’ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan sınırındaki terör saldırısında 13 askerini kaybeden Pakistan’a başsağlığı diledi. Erdoğan, “Türkiye olarak her zaman ve her konuda olduğu gibi terörle mücadelesinde de kadim dostumuz Pakistan’a desteğimizi sürdürecek, sevinçli günlerinde olduğu gibi zor günlerinde de kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.