SPK iki şirketin ilk halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ ile Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin İlk Halka Arzına Onay Verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ ile Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin ilk halka arzına onay verdi. SPK’nın bültenine göre, Kurul HUB Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 210 milyon lira, Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin 900 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımını onayladı. Ayrıca, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin 4 milyar 320 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu da onayladı.

  • Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ’nin 10 milyar lira
  • Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 1 milyar lira
  • Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi AŞ’nin 8 milyar lira
  • Borlease Otomotiv AŞ’nin 2 milyar lira
  • Şekerbank TAŞ’nin 2,5 milyar lira

gibi birçok başvurunun yanı sıra, Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ’nin pay başına 125 lira, Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin pay başına 15 lira tutarındaki ilk halka arzına da izin verildi.

İdari Para Cezaları

Sermaye Piyasası Kurulu, çeşitli kuruluşlara da idari para cezaları verdi. Bu cezalar arasında İnfo Yatırım Menkul Değerler AŞ’ye 155 bin 567 lira, BCC Yatırım ve Danışmanlık AŞ’ye 3 milyon 81 bin 378,30 lira gibi farklı tutarlarda cezalar da yer aldı.

Öte yandan, SPK’nın aldığı kararlara göre, Türkcell İletişim Hizmetleri AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde de çeşitli idari para cezaları uygulandı. Bu çerçevede, UBS AG London Branch’e 1 milyon 175 bin 29 lira idari para cezası verildi.

Suç Duyuruları

Sermaye Piyasası Kurulu, Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ pay piyasasında ve diğer işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında suç duyurularında bulundu. Cumhuriyet başsavcılığına yapılan başvuruların yanı sıra, belirli kişilere borsa ve diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirildi.

Ayrıca SPK, Yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptığı belirlenen 25 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli işlemleri yapmaya karar verdi. Ayrıntılar için haberin aslına bakabilirsiniz.

Related Posts

Emeklilere seyyanen zam açıklaması: Bakan duyurdu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz’da enflasyonu açıklaması ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaş artışı da belli olacak. Emekliler 6 aylık enflasyon farkı alacak. Ancak kök maaşı 14 bin 469 liranın altında olanlar bu farktan yararlanamayacak …

Ormanların deniz kısımları özel mülkiyete tahsis edilebilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre orman alanlarının kıyı kesimleri özel mülkiyete tahsis edilebilecek.

CHP’li Bakırlıoğlu’ndan Erdoğan’a ekonomi tepkisi: ‘Yetki verildi etki ne oldu?’

CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu Meclis’te yaptığı konuşmada Türk Lirası’ndaki değer kaybına dikkat çekti. Ekonomik yönetimi sert sözlerle eleştiren Bakırlıoğlu, halkın alım gücünün giderek eridiğini vurguladı.

Hazine’den 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası sermaye piyasalarında 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası (sukuk) ihraç edildiğini bildirdi.

Antalya Havalimanı’nda simit 110 TL, hamburger 800 TL

17 milyon turiste ev sahipliği yapan Antalya’da havalimanında yeme içme fiyatları uçuşa geçti. İstanbul’da 20 TL olan simit havalimanında 110 TL’den 90 TL olan bira 800 TL’den satışta.

Sonunda Avrupa’da bir birinciliğimiz oldu! Ama ‘keşke olmasaydı’ diyeceksiniz

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) 2024 yılına ilişkin gelir ve yaşam koşulları verilerine göre Türkiye yoksullukta Avrupa’da zirveye yerleşti.