Bakan Tekin: Çocuklarımız İçin Dijital Bağımlılıktan Uzak Bir Eğitim Ortamı Kurmayı Amaçlıyoruz

Bakan Tekin: Çocuklarımız İçin Dijital Bağımlılıktan Uzak Bir Eğitim Ortamı Kurmayı Amaçlıyoruz

23 Mayıs 2026 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirilen “2. Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi: Dijital Çağda Çocuk Edebiyatı ve Yeni Yaklaşımlar” etkinliğinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Biz, çocuklarımızın dijital bağımlılıktan uzak, keyif alarak okuyabilecekleri ve okudukları kitapları arkadaşlarına tavsiye edebilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Bakan Tekin, eğitim alanında yaptıkları çalışmaların temelinde milletin değerlerini ön planda tutmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bakan yardımcıları, genel müdürler ve öğretmenlerle birlikte her adımı hayata geçirmek için kararlılıkla çalışacaklarını belirten Tekin, “Okullarımız, öğretmenlerimiz ve tüm paydaşlarımızla ilişkilerimizi en güçlü düzeye çıkarmak için gayret gösteriyoruz.” dedi. Okullarda ve öğretmen odalarında yapılan her tür yeniliği istişare ederek belirlediklerini, öğretmenlerin önerileri doğrultusunda projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Tekin, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak projelerden bahsederek, “Maarif Korosu” ve “Maarif Halk Dansları Toplulukları” gibi çalışmalara dikkat çekti. Ayrıca, öğretmenlerin karşılaştıkları sorunları konu alan “Ailem” isimli dizi projesi üzerinde de durdu. Bu dizide öğretmenlerin yaşadığı zorlukların senaryolaştırıldığını belirtti. 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili sahnelenen tiyatro oyununda 600 kişilik bir ekibin yer aldığını ve bunun 20 kişinin profesyonel sanatçı olduğunu söyledi.

Öğrencilere kitap tavsiyesi konusunda öğretmenlerin yazdığı eserler için bir yarışma organize ettiklerini dile getiren Tekin, dereceye giren kitapların basılarak okullarda dağıtılacağını açıkladı. “Okullarda kitap tavsiyesi konusunda bazı sıkıntılar mevcut. Eski eserler eleştirilere maruz kalıyor. Bu nedenle öğretmen arkadaşlarımızla bir yarışma düzenleyerek yeni eserler ortaya çıkarıyoruz.” dedi.

Bakan Tekin, çocukların gelişimine destek olmak için yazma alışkanlıklarını teşvik ettiklerini, bu süreçte öz güven kazanmaları ve Türkçeyi etkili bir şekilde kullanabilme becerilerini artırmalarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı. Bu bağlamda yürütülen projelerin, eğitim sistemine katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı.

Author: Yusuf Koç