Yeşilbaş gövel ördekler Kars Çayı’na kondu

Kars’ın Soğuk Kışında Yeşilbaş Ördeklerin Mücadelesi

Kış aylarında sıcaklıkların eksinin altına düştüğü Kars, mevsim normallerine uygun olarak Ocak ayını geçirmekte. Kentte soğuk hava ve karla mücadele eden doğa, yaban hayatı için zorlu bir dönemi yaşıyor.

Kars Çayı’nın büyük bir kısmının buzla kaplandığı Kars’ta, yeşilbaş ördekler yiyecek bulmaya çalışırken görüntülendi.

Soğuklar Yaban Hayatını Olumsuz Etkiliyor

Kentteki dondurucu soğuklar, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Gece sıcaklıklarının sıfırın altında 12 dereceye kadar düştüğü Kars’ta birçok göl, gölet ve akarsu buz tabakasıyla kaplandı.

Sulak alanların buzla kaplanması nedeniyle, göç etmeyerek kentte kalan yaban kuşları ve ördekler yiyecek bulmakta zorluk çekiyor.

Kafkas Üniversitesi yerleşkesinden geçen Kars Çayı’nın donmayan bölümünü kullanan yeşilbaş ördekler, yiyecek ararlarken objektiflere yansıdı.

Related Posts

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta Mesut ve Neçirvan Barzani ile ‘terörsüz bölge’yi görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil şehrine gitti. Burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşen Kalın, bütün bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştü. Kritik temasta, Türkmenlerin güvenliği ve siyasi süreçlerdeki rolü konusu da detaylarıyla ele alındı.

ABD’de korkunç olay: Çalı yangınına müdahale eden 2 itfaiye personelini öldürdü!

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Erdoğan: Zor gününde Pakistan’ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan sınırındaki terör saldırısında 13 askerini kaybeden Pakistan’a başsağlığı diledi. Erdoğan, “Türkiye olarak her zaman ve her konuda olduğu gibi terörle mücadelesinde de kadim dostumuz Pakistan’a desteğimizi sürdürecek, sevinçli günlerinde olduğu gibi zor günlerinde de kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.