Gayrimenkul hizmetleri revaçta



ANKARA (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ilişkin Hizmet Üretim Endeksi verilerini açıkladı.

Kasım ayında hizmet üretim endeksi (2021=100) bir önceki yılın aynı ayına göre %0,9 artarak yükseldi.

Aynı dönemde ulaştırma ve depolama hizmetleri %3,0 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri %6,9 artış gösterdi. Bilgi ve iletişim hizmetleri %2,5, gayrimenkul hizmetleri %11,6, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %3,1, idari ve destek hizmetler ise %2,2 arttı.

HİZMET ÜRETİM ENDEKSİ AYLIK %0,2 AZALDI

Kasım ayında hizmet üretim endeksi (2021=100) bir önceki aya göre %0,2 azaldı. Bu dönemde ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %0,9 azalma yaşanırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri sabit kaldı. Bilgi ve iletişim hizmetleri %0,7 artış gösterirken, gayrimenkul hizmetleri %3,2, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %1,2, idari ve destek hizmetler ise %1,1 azaldı.


Related Posts

Rusya’dan askerlik şubesine saldırı: 2 ölü, 11 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Poltava şehrindeki bir asker alım ofisine insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Yangından etkilenen vatandaşlar için ödeme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla sarsılan İzmir, Bilecik ve Manisa için toplamda 21 milyon 603 bin 400 TL ödeme yapıldığını duyurdu.

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta Mesut ve Neçirvan Barzani ile ‘terörsüz bölge’yi görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil şehrine gitti. Burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşen Kalın, bütün bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştü. Kritik temasta, Türkmenlerin güvenliği ve siyasi süreçlerdeki rolü konusu da detaylarıyla ele alındı.