Üniversitede skandal. Sur cinayeti protestosuna soruşturma açıldı

Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Kadın Cinayetlerini Protesto Etti

İstanbul Eyüp Sultan ve Fatih ilçelerinde Semih Çelik tarafından öldürülen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in ölümlerini protesto etmek isteyen Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, 8 Ekim 2024 tarihinde kampus içerisinde bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, yürüyüşe katılan öğrenciler hakkında 3 ay sonra soruşturma başlattı.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla yürüyüşe katılan öğrenciler, üniversite tarafından bir yazı ile uyarıldı. Yazıda şu ifadeler yer almaktaydı:

“Üniversite yerleşkesinde 8 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen ‘Kadın Ölümleri’ temalı yürüyüş ile ilgili tutanak tutulmuş ve bu tutanak doğrultusunda Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, 3 Aralık 2024 tarih ve 1060092 sayılı soruşturma emri ile yürüyüşe katılan ve slogan atan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatmıştır.”

Related Posts

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.

Xiaomi YU7’de hayal kırıklığı: Almak isteyenlere kötü haber

Xiaomi’nin YU7 otomobilini satın alanlar teslimat için bir yıl boyunca beklemek zorunda kalıyor.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta Mesut ve Neçirvan Barzani ile ‘terörsüz bölge’yi görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, ikili temaslarda bulunmak üzere Irak’ın Erbil şehrine gitti. Burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüşen Kalın, bütün bölgenin terörden arındırılması ve terörün bölge gündeminden çıkarılması amacıyla önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştü. Kritik temasta, Türkmenlerin güvenliği ve siyasi süreçlerdeki rolü konusu da detaylarıyla ele alındı.

ABD’de korkunç olay: Çalı yangınına müdahale eden 2 itfaiye personelini öldürdü!

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel hayatını kaybetti, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlı silahla öldürüldü.

Erdoğan: Zor gününde Pakistan’ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan sınırındaki terör saldırısında 13 askerini kaybeden Pakistan’a başsağlığı diledi. Erdoğan, “Türkiye olarak her zaman ve her konuda olduğu gibi terörle mücadelesinde de kadim dostumuz Pakistan’a desteğimizi sürdürecek, sevinçli günlerinde olduğu gibi zor günlerinde de kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.