126 yıllık tarihi köprü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Küre İlçesindeki 126 Yıllık Tarihi Köprü Sel Felaketinde Hasar Gördü

Küre ilçesi Ersizlerdere mevkiinde bulunan ve Kurtuluş Savaşı yıllarında cephanelerin Ankara’ya taşındığı İstiklal Yolu üzerinde yer alan 126 yıllık tarihi köprü, sel felaketlerinde büyük hasar gördü. 1899 yılında inşa edilen ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nce 2016 yılında restore edilen köprü, 11 Ağustos 2021’de yaşanan selde kısmen yıkıldı.

27 Haziran 2022’deki sel felaketinde de köprünün sadece kemerleri ayakta kaldı. Yok olma riskiyle karşı karşıya kalan köprü restore edilmeyi bekliyor. Ayrıca tarihi köprünün hemen yanında yer alan ve Küre ile İnebolu, Abana, Bozkurt, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçeleri arasındaki ulaşımı sağlayan köprünün de selden zarar gördüğü belirtildi. Araç geçişine açık olan köprünün ayaklarında oluşan aşınmaların tehlike arz ettiği kaydedildi.

Onarılmasını İstiyorlar

Bölgede yaşayan vatandaşlar ilgili birimlerin bir an önce harekete geçmesini istiyor. Tarihi köprünün kültürel miras açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek yeniden restore edilmesini talep ediyor. Vatandaşlar, hem tarihi köprünün hem de ulaşımı sağlayan köprünün onarılmasını istediklerini dile getirdi.

Related Posts

Ülke şokta! Muhalefet lideri bir araca bindirilip zorla kaçırıldı

Mozambik’te siyaset sahnesi sarsıcı bir gelişmeyle gündeme oturdu. Demokratik Devrim Partisi’nin lideri Vitano Singano, kimliği belirsiz 6 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen Singano’dan hâlâ haber alınamıyor.

Ülke şokta! Muhalefet lideri bir araca bindirilip zorla kaçırıldı

Mozambik’te siyaset sahnesi sarsıcı bir gelişmeyle gündeme oturdu. Demokratik Devrim Partisi’nin lideri Vitano Singano, kimliği belirsiz 6 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen Singano’dan hâlâ haber alınamıyor.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

Adliyeye sevk edilen Tunç Soyer’den açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den açıklama geldi.

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle saldırı düzenledi

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev’e 539 İHA ve 11 füzeyle saldırı düzenledi

Parti örgütleri raporlarını teslim etti, yönetim taslaklarını hazırladı: CHP’den yeni program için hızlı takvim

CHP, ‘Halkçılık Programı’ taslaklarını tamamladı. MYK değerlendirmelerinin ardından saha çalışmaları başlayacak. 81 ildeki danışma kurulu raporları doğrultusunda yerel sorunlara yönelik çözüm önerileri hazırlanıyor.